BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Gazeteci Gökhan Kayış: Bu Ülkede EYT’li Olamayan, Emeklilikte Prime Takılanlar Var

Gazeteci Gökhan Kayış, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda yaptığı açıklamada, EYT’li olamayan ama emeklilikte prime takılan vatandaşların da olduğunu belirtti. Kayış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in SGK konusunda bilgili olmasına rağmen yanlış söylemlerle insanları borçlandırdığını, bu nedenle bazı vatandaşların borçlarını ödemekte zorlandığını ifade etti.

Kayış, SGK prim borcu nedeniyle bankalardan kredi alıp, SGK’ya para ödeyen vatandaşların emeklilik hayallerinin 3 yıl sonra tehlikeye girdiğini vurguladı. Ayrıca, emeklilikte prime takılanların prim borçlarının kim tarafından ödeneceğinin belirsiz olduğuna da dikkat çekti.

Kayış, bu durumda olan vatandaşların haklarının korunması gerektiğini ve çözüme kavuşması için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti. Emeklilikte prime takılan vatandaşların sorunlarına çözüm bulunması, sosyal güvenlik sistemi açısından da önem arz ediyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku