BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Hafta sonu için plan yapanlar dikkat: AKOM’dan uyarı geldi

Batı Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerini etkisi altına alan yağışlı hava Türkiye genelinde devam ediyor. Meteoroloji ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yağışların 30 Eylül Cumartesi ve 1 Ekim Pazar günleri boyunca kuvvetlenerek etkili olacağı konusunda yeni uyarılarda bulundu.

AKOM’un yayınladığı rapora göre, yağışlar gün içerisinde yerel ve kısa süreli olarak etkisini göstermeye başlayacak. Ancak 30 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren yağışların kuvvetleneceği öngörülüyor. 1 Ekim Pazar gününe kadar ise bölgesel olarak 100 kilogram ve üzeri şiddetli yağışların görülebileceği uyarısında bulunuldu.

Özellikle Bolu, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinde sarı kodlu şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Vatandaşlar, ani su baskınlarına, sel ve heyelan risklerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

İstanbul’da ise hava sıcaklıkları hafta sonu 22 – 25 derece arasında seyredecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mazgal, baca, dere temizlikleri ve çöp toplama çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, 6-15 Ekim tarihleri arasında kent genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece azalması bekleniyor.

Yağışlı hava ve olası sel felaketlerine karşı vatandaşların tedbirli olmaları önem taşıyor. Meteoroloji ve yerel yetkililerin uyarılarını yakından takip etmek, güvenli bölgelere yönelmek ve gerekli hazırlıkları yapmak, olası olumsuzluklara karşı önemli bir adım olacaktır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku