BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Hane Başına 1.950 TL! Destek Her Ay Yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen son dakika açıklamasına göre, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler, 2024 yılının Şubat ayında başladı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, programla ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı ve devletin yardım elinin toplumun her kesimine eşit ve hakkaniyetli bir şekilde uzatıldığını vurguladı.

Açıklamaya göre, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelerin toplam tutarı 4 milyar TL’yi buldu. Bu program, sosyal yardım alan ailelerin yanı sıra, düzenli sosyal yardım almayan ancak gelir kriterlerine göre desteklenmeye ihtiyaç duyan aileleri de içeriyor. Bakan Göktaş, yapılan açıklamada, Türkiye’nin aile yardım programlarının toplumun tüm katmanlarına yönelik geniş bir kapsama sahip olduğunu belirtti.

Ödemeler, ailelerin gelir düzeylerine ve çocuk sayısına göre değişiklik gösteriyor. Buna göre, ailelere çocuk sayısına bağlı olarak 850 TL ile 1.250 TL arasında ödeme yapılırken, ek destek miktarı ise 350 TL ile 650 TL arasında değişiyor. Bir aileye toplamda 1.950 TL’ye kadar yardım ödeniyor.

Türkiye Aile Destek Programı, vatandaşların ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde devam ederken, Bakanlık yetkilileri programın kapsamını genişleterek daha fazla aileye ulaşmayı hedefliyor. Vatandaşlar, banka hesaplarına yapılan bu yardım ödemelerini kontrol etmeleri konusunda bilgilendirildi. Bu program, ülke genelinde ekonomik açıdan zorluklar yaşayan ailelere önemli bir destek sağlayarak sosyal yardım alanında önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku