BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Görevi Devredildi: Mehmet Şimşek Kimdir?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevi Nureddin Nebati’den devraldığı bir törenle resmi olarak başladı. Şimşek, yaptığı konuşmada enflasyonla mücadeleye vurgu yaparak, sürdürülebilir büyüme için mali disiplin ve fiyat istikrarının sağlanmasının temel hedefleri olduğunu belirtti. Ayrıca, orta vadede enflasyonun tek hanelere düşürülmesi, öngörülebilirliğin artırılması, cari açığın azaltılması için yapısal dönüşümün hızlandırılmasının ülke için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Devir töreninde konuşan Nureddin Nebati ise şunları söyledi:

“Milletimize hizmet etme yolculuğunda aldığımız bayrağı bugün Sayın Şimşek’e devrediyoruz. Bana güven duyarak bu makamı teslim eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden, hiçbir zorluk karşısında yılmadan çalışarak bu görevi sürdürdük. Attığımız her adım, bu makamın getirdiği sorumlulukla atılmış adımlardır. Milletimize verdiğimiz bu mücadeleye vazife bilinciyle aralıksız hizmet ettik. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana teşkilatlarında çalışmış biri olarak vazifeyi sürdüreceğiz. Üstlendiğimiz her vazife, milletimize hizmet sevdasının durağı olmuştur. Birçok görevi ifa etmek için gayret gösterdik. Bu makamda görev alma onuruna erişmemizi sağlayan Rabbimize hamdediyorum.”

Mehmet Şimşek Kimdir?

Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Hazine ve Ekonomi Bakanı olarak görevlendirildi. Mehmet Şimşek’in hayatı ve eğitimi hakkında bilgiler, internet kullanıcıları tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Mehmet Şimşek, 1967 yılında Batman’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Batman merkezde tamamladıktan sonra lise eğitimini Gercüş’te aldı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu ve dönem ikincisi olarak derece elde etti.

Şimşek, 1993 yılında Exeter Üniversitesi’nde finans ve ekonomi alanında yüksek lisans derecesini tamamladı. Daha sonra Türkiye, ABD ve İngiltere’de önde gelen finans kuruluşlarında çalıştı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Gaziantep Milletvekili seçildi. 60. Hükümet’in kurulmasının ardından Hazineden sorumlu Devlet Bakanı olarak görevlendirilen Şimşek, Mayıs 2009’da gerçekleşen kabine değişikliğiyle Maliye Bakanı olarak atandı. 64. Hükümet döneminde ise Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım liderliğindeki yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte de ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı olarak görevine devam etti. Şimşek, İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku