BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

IBAN’ınıza 12 Ay Boyunca Kesintisiz Maddi Yardım! Aylık 7608 TL Trink Yatacak! İşte Aranan Şartlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye genelinde evde bakım maaşı alan vatandaşların 2024 yılı için merakla beklediği zam oranlarını açıkladı. Yeni yılla birlikte artan asgari ücretin etkisiyle sosyal yardım ödemelerinde de bir güncelleme yapılması planlanıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan güncellemelere göre, evde bakım maaşı ve diğer sosyal yardım ödemeleri için vatandaşların dikkat etmesi gereken detaylar şu şekilde:

Evde Bakım Maaşı Güncellemesi
Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, 2024 yılı itibarıyla ne kadar ödeme alacaklarını merak ediyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu konuda kesin bir açıklama yaptı. 2024 yılında evde bakım maaşı ödemeleri, memur maaş zammıyla uyumlu olarak güncellendi. Geçtiğimiz yıl 5.098 TL olan maaş alan vatandaşlar, 2024 yılında aylık 7.608 TL ödeme alacaklar.

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli bireylere, dul ve yetimlere, ayrıca dezavantajlı kişilere yönelik bir yardım ödemesidir. Bu yardımdan yararlanmak isteyen kişilerin belirli şartları karşılamaları gerekmektedir. Öncelikle, hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden az olması gerekmektedir. Ayrıca, evde bakım maaşı alabilmek için sağlık raporu alınması da gerekmektedir. Sağlık raporu, “Ağır engelli” ibaresini içeriyorsa, vatandaşlar bu yardım ödemesine hak kazanırlar. Evde bakım maaşı başvuruları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı il müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri veya kaymakamlıklar aracılığıyla yapılabilmektedir. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar için bu güncelleme, hayatlarını kolaylaştıracak bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku