BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İkinci El Araç ve Gayrimenkul Satışında Yeni Düzenleme

Türkiye’de ikinci el araç ve gayrimenkul satışlarına ilişkin önemli düzenlemeler yapıldı. Yeni düzenlemelere göre, ikinci el araç ve gayrimenkul ilanlarının daha şeffaf ve güvenilir bir şekilde yapılması hedefleniyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar kapsamında, ilan sitelerinde sahte hesaplar ve kimlik gizlemesi ile ilan verilmesinin önüne geçilecek. Bu amaçla, kişilerin kendi adına veya aile üyelerine ait olmayan ikinci el araç ve gayrimenkulleri satmak için sadece yetki belgesi alarak ilan verebilmeleri sağlanacak.

Düzenlemeye göre ilan veren gerçek veya tüzel kişilerin aşağıdaki hususlara uymaları gerekecek:

  • Gerçek kişilerin adı, soyadı ve T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası ile telefon numarası, tüzel kişilerin ise unvan ve telefon numarası, üyelik veya ilan yayımlanmadan önce doğrulanacak. Ayrıca, doğrulanan bilgilerin güncelliği sağlanacak ve saklanacak.
  • İlan veren üyenin, ilana konu olan taşıtın kendisine, birinci ve ikinci derece kan hısımlarına veya eşine ait olduğunu ya da taşıt sahibi tarafından yetkilendirildiğini ilan yayımlamadan önce doğrulaması gerekecek.
  • İlan siteleri, piyasa yapısını bozan veya tüketicileri yanıltabilecek ilanları engellemek amacıyla gerekli tedbirleri alacak ve Bakanlıkça alınan tedbirlere uymakla yükümlü olacak.

Düzenlemeye uymayan ilanlar için 10 bin ile 100 bin lira arasında değişen cezai yaptırımlar uygulanacak. Yeni düzenlemelerle, ikinci el araç ve gayrimenkul alım-satım işlemlerinin daha güvenilir bir zemine taşınması amaçlanıyor. Bu adımlarla, ilan sitelerindeki sahtecilik ve güvensizlik sorunlarına karşı etkin önlemler alınmış olacak.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku