BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İlk Evim Kampanyası Başlıyor! 1.20 Faizli Konut Kredisi! Şartlar ve Detaylar Belli Oldu!

Ev sahibi olma hayali kuranlar için 2024 yılı başında müjdeli bir haber geldi. Cumhur Başkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın duyurusuyla başlatılan “İlk Evim Kampanyası,” düşük faizli konut kredisi fırsatları sunarak ev sahibi olma hayali kuranlara umut ışığı oldu. Ancak kampanyanın detayları ve kimlerin yararlanabileceği konusunda merak edilen birçok ayrıntı bulunuyor. İşte 1.20 faizle konut kredisi ve “İlk Evim Kampanyası” hakkındaki güncel bilgiler.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından getirilen ev tapusu bulunanlara yönelik kredi sınırlamaları, ikinci ev alacakları yüzde 22.5 kredi çekme sınırıyla sınırlıyor. Ancak “İlk Evim Kampanyası,” ilk defa ev sahibi olacaklar için bu sınırlamaları aşmayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Orta Vadeli Program (OVP) kapsamındaki açıklamasına göre, ilk konutunu alacak olanlara destek çalışması yapılacak. Bu destekle, ilk defa ev sahibi olacak vatandaşlar düşük faizli konut kredisi avantajından yararlanacaklar.

Kampanya hakkında henüz detaylı bir açıklama gelmemiş olsa da, benzer kampanyalardan alışık olduğumuz şartlar göz önüne alındığında, konut alınacak şehirde son bir yıl içinde konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olmamak gibi kriterlerin uygulanabileceği düşünülüyor.

Henüz başvuruların başlamadığına dair bir açıklama gelmezken, vatandaşlar bu avantajlı kredi imkanlarına başvurmak için nasıl bir yol izleyeceklerini merakla bekliyorlar.

İlk evim kampanyası kapsamında uygulanacak faiz oranı yüzde 1.20 olarak belirlendi. Kampanyanın vadesiyle ilgili tahminlere göre, kredi vadesi 15 yıl olarak belirlenebilir. İlk defa ev sahibi olacaklar için düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında, 15 yıl yani 180 aya kadar bir vade imkanı sunulabileceği ön görülüyor.

Henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, konut kredisinden kimlerin yararlanabileceği, başvuruların ne zaman başlayacağı gibi detaylar, kampanya detayları netleştikçe kamuoyu ile paylaşılacak. Vatandaşlar, bu avantajlı kampanya kapsamında hayallerindeki evlere kavuşmak için gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecekler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku