BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İş Bankası Bireysel Kredi Faiz Oranlarındaki Son Değişiklikler

Türkiye’nin önde gelen bankalarından İş Bankası, geçtiğimiz günlerde bireysel kredi faiz oranlarında değişikliğe gitmesiyle dikkatleri üzerine çekti. Bu güncelleme, bireysel kredi kullanmayı düşünen müşterileri etkileyebilecek nitelikte. İşte, İş Bankası’nın güncel faiz oranlarına ve bireysel kredi koşullarına dair detaylar:

İş Bankası Faiz Oranları Yükseltti

İş Bankası, ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen müşteriler için özel koşullar belirlemektedir. BDDK’nın düzenlemelerine göre, 50.000 TL’ye kadar olan ihtiyaç kredileri için azami vade 36 aydır. Ancak talep edilen ihtiyaç kredisi miktarı 50.000 TL’yi aştığında, azami vade 24 aya düşmektedir. Ayrıca, 100.000 TL’yi aşan ihtiyaç kredileri için azami vade sadece 12 ay olarak uygulanmaktadır.

Kredi Faizi Ne Kadar?

İş Bankası, bireysel kredi kullanan müşterilere aylık yüzde 3,60 faiz oranı uygulamaktadır. Örnek vermek gerekirse, 24 ay geri ödemeli 50.000 TL ihtiyaç kredisi kullanan bir kişi, kredi süresi boyunca aylık 3.511,59 TL taksit ödemesi yapacaktır. Toplamda, bu kredinin maliyeti 84.000 TL’yi aşacaktır. Bu faiz oranındaki artış, bireysel kredi kullanmayı düşünen müşterileri etkileyebilir, çünkü artık daha yüksek faiz maliyetleriyle karşılaşabilirler.

Kredi Koşullarındaki Sıkılaşma

Son dönemde tüm bankalarda gözlenen sıkılaşan kredi koşulları, potansiyel borçlular için dikkate alınması gereken bir faktördür. İş Bankası, hala 50.000 TL’ye kadar olan 24 ay vadeli krediler için rekabetçi koşullar sunmaktadır. Ancak yükselen faiz oranları, bazı müşterileri kredi başvurusu yapmaktan caydırabilir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku