BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İstanbul’da Kurban Bayramı için Modern ve Güvenli Kurban Satış ve Kesim Alanları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurban Bayramı süresince kesim ve satış yerlerini modern donanımlarla vatandaşlara hizmet vermek üzere hazırlıyor. Kurban Bayramı süresince yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek amacıyla gerekli çalışmaları sürdüren İBB, kurban satış ve kesim alanlarıyla vatandaşların güvenli ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesip satın almalarını sağlamayı hedefliyor.

Modern Kurban Satış ve Kesim Alanları

İBB, 2023 yılı Kurban Bayramı’nda 29 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında 8 adet modern kurban satış ve kesim alanı kuracak. Avrupa yakasında 5, Anadolu yakasında ise 3 olmak üzere toplamda 8 tesiste kurban satışı ve kesim hizmetleri sunulacak. İBB’nin kurban satış ve kesim alanları şunlardır: Alibeyköy-Eyüpsultan, Çakmaklı-Büyükçekmece, Kayaşehir-Başakşehir, Kestanelik-Çatalca, Yeşilkent-Avcılar, Ferhatpaşa-Ataşehir, Kurnaköy-Pendik, Paşaköy-Sancaktepe.

İBB’nin Kurban Satış ve Kesim Alanları

Yer
Büyükbaş hayvan kapasitesi
Küçükbaş hayvan kapasitesi
Adres
Alibeyköy-Eyüpsultan
1.470
360
Akşemsettin Mahallesi
Akşemsettin Bulvarı No:138
Alibeyköy/Eyüpsultan
Çakmaklı- Büyükçekmece
2.000
1.000
Çakmaklı Mahallesi
Çakmaklı Köyü
Mezarlığı Yanı/Büyükçekmece
Kayaşehir- Başakşehir
2.2441.040
Kayabaşı Mahallesi
Kayaşehir
17. Bölge/Başakşehir
Kestanelik- Çatalca
1.050Kestanelik Mah.
Gül Sokak/Çatalca
Yeşilkent- Avcılar
900Bahçeşehir Esenyurt Yolu
Doğapark Caddesi Ispartakule
Viyadük Altı/Avcılar
Ferhatpaşa Ataşehir
1.122Ferhatpaşa
Mahallesi/Ataşehir
Kurnaköy Pendik
2.460300
Kurtdoğmuş Yolu Caddesi
Kurnaköy/Pendik
Paşaköy- Sancaktepe
2.500Paşaköy Mahallesi
Barajyolu Caddesi/Sancaktepe
İBB KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANLARI

Bu modern tesisler toplamda 255 bin metrekarelik bir alana sahip olup, 13 bin 746 büyükbaş ve 2 bin 700 küçükbaş hayvan kapasitesine sahiptir. Tesislerde kurban satışının yanı sıra kesim hizmetleri de sunulacak. Ayrıca mescit, lavabo, tuvalet, dinlenme alanları ve kantin gibi sosyal donatı alanları da tesislerde bulunmaktadır.

Sağlık ve Hijyen Önlemleri

İBB ayrıca vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla 10 bin adet “Kurban El Kitabı” ve 120 bin takım hijyenik kurban eti poşeti hazırlamıştır. Bu sayede vatandaşlar, sağlık ve hijyen standartlarına uygun bir şekilde kurban kesimini gerçekleştirebileceklerdir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ferhatpaşa Hayvan Satış ve Kesim Alanı’nda yaptığı incelemede, vatandaşların belediyelerin izin verdiği yerlerde kurban kesimlerini yapmalarını önemle vurgulayarak, kaçak kesim noktalarına itibar edilmemesi gerektiğini belirtmiştir.

İBB’nin Ulaşım Hizmetleri

Ulaşım konusunda da İBB, İETT otobüsleriyle kurban satış ve kesim alanlarına ulaşım hizmeti sağlamaktadır. İBB Başkanı İmamoğlu’nun önerisiyle alınan kararla dini ve milli bayramlarda ulaşım ücretsiz olmuştur. İETT otobüsleri de bu hizmetten yararlanacak ve kurbanlık alanlarına giden otobüsler ücretsiz olarak hizmet verecektir.

İstanbul’da Güvenli ve Hijyenik Kurban Kesimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli, hijyenik ve uygun şartlarda kurbanlarını kesip satın alabilecekleri modern kurban satış ve kesim alanlarıyla hizmet sunmaya devam etmektedir. Bu sayede vatandaşlar bayram sürecinde sağlıklı bir şekilde kurban ibadetlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku