BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İstanbullular Yapay Zeka Destekli Uygulama Erişime Açıldı

16 milyon İstanbullunun hayat kalitesini yükselten ve kent yaşamını kolaylaştıran Harita İstanbul uygulaması, web ve mobil uyumlu olarak herkesin erişimine açıldı. Zengin kategoriler menüsü, yenilikçi teknolojiler ve güncel veriler sunan uygulama, İstanbul’u keşfetmenin ve şehirdeki yaşamı kolaylaştırmanın en keyifli ve pratik yollarından biri haline geliyor.

Harita İstanbul’un Sunduğu Özellikler:

Yapay Zeka Destekli Arama: İstenilen yeri bulmak, yapay zeka teknolojisi ile geliştirilen güçlü arama motoru sayesinde daha hızlı ve kolay hale geldi.

Gelişmiş Rotalama: Birden fazla nokta için en hızlı ve en kısa rotayı belirleme imkanı sunan rotalama özelliği ile zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Yakınımda Arama: 500 metre ile 10 kilometre arasındaki filtreleme seçenekleri ile aradığınızı anında bulabilirsiniz.

Zengin Kategoriler Menüsü: Ulaşım, konaklama, sağlık, eğitim, eğlence ve daha birçok alanda detaylı kategoriler ile ihtiyacınız olan her şeyi kolayca bulabilirsiniz.

Tematik Haritalar: Tarihi, turistik, kültürel ve gastronomik açıdan İstanbul’u keşfetmenizi sağlayacak tematik haritalar ile şehrin farklı yönlerini keşfedebilirsiniz.

Zaman Çizelgesi ve Uydu Arşivi: Geçmişten günümüze İstanbul’un değişimini takip edebileceğiniz uydu arşivi ve zaman çizelgesi ile şehrin tarihi yolculuğuna tanık olabilirsiniz.

360° Sokak Görüntüleri: İstanbul’un sokaklarını 360 derecelik panoramik görüntüler ile sanki oradaymış gibi gezebilirsiniz.

3B Kent Modeli: İstanbul’un 3 boyutlu modelini inceleyebilir, şehre farklı açılardan bakabilirsiniz.

Kullanıcı Dostu Çizim Araçları: Mesafe ve alan ölçümü yapabilir, kendi rotanızı oluşturabilirsiniz.

Tarihi ve Kültürel Mekanlar Hakkında Bilgi: İstanbul’daki tarihi ve kültürel mekanlar hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Keşfet Menüsü: Anlık hava durumu, trafik durumu, trafik kameraları, şarj istasyonları ve güncel İSPARK verilerine erişebilirsiniz.

Harita İstanbul’u Kimler Kullanmalı?

  • İstanbul’da yaşayan veya şehri ziyaret eden herkes
  • Turistler ve gezginler
  • Araştırmacılar ve tarihçiler
  • İş adamları ve girişimciler
  • Ulaşım ve lojistik sektöründe çalışanlar
  • İstanbul’da eğitim alan öğrenciler

Harita İstanbul’u Nasıl Kullanabilirsiniz?

  • Harita İstanbul web sitesine (https://sehirharitasi.ibb.gov.tr/) veya mobil uygulamasına (Android ve iOS) giriş yapabilirsiniz.
  • Uygulamayı indirmek için App Store veya Google Play’i ziyaret edebilirsiniz.
  • Kullanıcı dostu arayüz ve Türkçe dil desteği ile uygulamayı kolayca kullanabilirsiniz.
Tepki Göster
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku