BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

İzmir Buca’daki 3.9 Büyüklüğündeki Deprem Hakkında Uzman Açıklamalar

Buca ilçesindeki 3.9 büyüklüğündeki depremle ilgili İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir önemli açıklamalarda bulundu. Sözbilir, depremin dış merkezinin Buca merkezi ile Kısıkköy arasındaki bölgede yer aldığını belirtti. Bu bölgenin jeolojik olarak Tuzla Fayı ile Dağkızılca Fayı arasındaki alana karşılık geldiğini ifade etti. Bu iki fayın birbiriyle bağlantılı olduğu bir bölge olduğunu vurgulayan Sözbilir, bu alanda belirli aralıklarla depremlerin meydana geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Sözbilir, Buca bölgesinde son olarak 30 Ekim 2020’deki depremden bu yana depremlerin devam ettiğini ve en son 4 Kasım 2022’de 4.9 büyüklüğünde bir depremin olduğunu belirtti. Bu nedenle, şu anki 3.9 büyüklüğündeki depremin bu önceki depremin artçısı olabileceğini ifade etti. Bununla birlikte, bu büyüklükteki depremlerin doğal olarak meydana gelmeye devam edeceğini ve panik yapılacak bir durum olmadığını düşündüklerini belirtti.

Bu açıklamalar doğrultusunda, deprem konusunda uzman olan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Buca ilçesindeki 3.9 büyüklüğündeki depremin önceki depremlerle ilişkili olduğunu ve rutin bir şekilde gerçekleştiğini ifade etti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku