BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kademeli Emeklilik Çıkıyor Mu? TBMM’den Erken Emeklilik Haberi Geldi! Şartlar Belli Oldu

Son günlerde gündemi meşgul eden konulardan biri olan kademeli emeklilik, 2024 yılında hayata geçmesi planlanan bir düzenleme olarak dikkat çekiyor. Bu düzenleme, birçok kişinin merak konusu haline gelmiş durumda. Eğer uygulamaya konulursa, belirli yaş ve prim gün sayısı kriterlerini karşılayarak birçok kişi kısmi emeklilik hakkını elde edebilecek. Şu an için ise gözler, son dakika açıklamalarında ve Torba Yasa’daki detaylarda.

Kademeli Emeklilik 2024: Detaylı İnceleme ve Gelişmeler

EYT Düzenlemesinin Alternatifi: Kademeli emeklilik, EYT düzenlemesinin alternatifi olarak değerlendiriliyor. Ancak Torba Yasa’da bu konuda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı henüz netlik kazanmış değil.

Torba Yasa ve Kademeli Emeklilik: Beklentiler, Torba Yasa içinde kademeli emeklilikle ilgili maddelerin yer alması yönünde. Ancak şu an için bu konuda somut bir bilgi bulunmuyor.

Kademeli Emeklilik Şartları: Kademeli emeklilik, belirli bir yaş ve prim gün sayısı şartlarına bağlı olarak gerçekleşecek. Detaylar hala net değil, ancak bu düzenlemenin gerçekleşmesi durumunda kadınlar 43, erkekler ise 45 yaşında kısmi emeklilik hakkına sahip olacak.

Son Durum ve Açıklamalar: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok” derken, “Bu gelecekte olmayacak anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı. Bu da kademeli emeklilik konusunda belirsizliği sürdürüyor.

Bağ-Kur’lulara Erken Emeklilik Sinyali: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur’luların prim gün sayısının düşürülmesiyle ilgili, “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200’e düşürülmesi konusu da seçim öncesinde verilen bir vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz” açıklamasında bulundu.

Kademeli Emeklilik Nedir?

Kademeli emeklilik, belirli bir yaşa ve prim gün sayısına ulaşıldığında sigortalı çalışanların kısmi olarak emekli olmasını sağlayan bir sistemdir. Bu şartlar, sigortalılık türüne ve başlangıç tarihine göre değişiklik gösterir.

Kimler Yararlanabilir?

Kademeli emekliliğin yasalaşması durumunda, 8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında çalışmaya başlayanlar bu düzenlemeden yararlanabilecek.

Kademeli emeklilikle ilgili son gelişmeleri takip etmek için gözler, yapılan açıklamalarda ve Torba Yasa’nın detaylarında olacak. Türkiye, emeklilik sisteminde yeni bir döneme adım atabilir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku