BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kadın İstihdamına Destek, Yerli Üreticiye Can Suyu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın öncülüğünde hayata geçirilen ‘Başkent Market’ler, kadın istihdamını destekleyerek yerli üreticiye büyük bir katkı sağlıyor. 6 şubesi, 4 fabrika satış mağazası ve 1 büfe ile Ankara genelinde hizmet veren Başkent Market’ler, kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla Ankaralılarla buluşturuyor.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan bilgilere göre, Başkent Market’ler, 19’u kadın kooperatifi olmak üzere toplamda 66 yerli birliğe ve çiftçiye 366 milyon TL’lik satış desteği sağlamış durumda. Başkan Yavaş, bu projenin kadın istihdamına destek olmanın yanı sıra yöresel ürünleri doğrudan vatandaşlarla buluşturmanın önemine vurgu yaparak, Ankara’nın kırsal kalkınmasına önemli katkılar sunulduğunu ifade etti.

Başkent Market, Ankara’da 6 şube, 1 büfe ve 4 fabrika satış mağazası olmak üzere toplamda 11 farklı noktada hizmet veriyor. Uygun fiyat politikasıyla dikkat çeken proje, başta kadın kooperatifleri olmak üzere birçok yerli üretici ile iş birliği yaparak, vatandaşlara sağlıklı ve güvenilir ürünleri ulaştırıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin başarısını sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgilerle dile getirirken, kadın istihdamına destek vermenin yanı sıra yöresel ürünleri vatandaşlarla buluşturmanın önemine vurgu yaparak, Ankara’nın kırsal kalkınma modelleri konusunda Türkiye’ye örnek olmaya devam ettiğini belirtti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku