BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Kahramanmaraş’ta Deprem Oldu! Birçok illerde etkilendi! Kaç üzerinde oldu?

Türkiye bu sabah büyük bir sarsıntı ile uyandı. Pazartesi günü saat 04.17 saatinde 7.7 büyüklükte deprem meydana geldi. Gece saatlerinde meydana gelen deprem ülkede büyük bir yankı uyandırdı. Depremin bu denli yüksek olması akıllara 1999 daki İstanbul depremi geldi. Bu büyük ölçüdeki Afad’ın verilerine göre deprem Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 meydana geldi.

Bu deprem şiddeti çevre illerde yansıdı bunlar; Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa gibi illerde de hissedildi. Depremden sonra binalarda çökmeler meydana geldi. Çoğu binalarda çatlaklar meydana geldi.

Depremden sonra artçı depremler meydana geldi. Depremden sonra 6’nın üzerinde 3 kere artçı depremler meydana geldi. Ardından 5’in üzerinde 14 defa artçı depremler meydana geldi.

Bu artçı depremler sürekli meydana gelerek insanlar üzerinde panik oluşturuyordu. Afad’ın verilerine göre 4’ün üzerinde 34 defa artçı depremler meydana geldi. Bunlarla birlikte toplam 66 artçı deprem meydana geldi. Şuanda birçok Afad ekipleri farklı illerde meydana gelen deprem enkazlarına müdahale etmeye çalışıyorlar. Daha önce görülmeyen böyle bir olay dikkat çekti. Çok fazla evde çatlaklar oluştuğu ve yıkılan evler olduğu bildirildi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku