BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

KPSS sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) internet sitesinin son duyurusuna göre, 2023-Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan 2023-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri), 2023-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ve 2023-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarının değerlendirme işlemleri tamamlanmış durumda.

Bu yılki lisans düzeyinde gerçekleşen KPSS oturumlarının sonucuna dair bekleyiş sona ermiş durumda. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden sınav sonuçlarını öğrenebilirler.

Açıklanan sonuçlara göre, 2023-KPSS sonuçları iki yıl boyunca geçerliliğini koruyacak. Ancak öğretmen adayları için elde edilen puanlar bir yıl süreyle geçerli olacak.

Öğrencilerin ve adayların sonuçlarını öğrenmek ve detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirler:
KPSS Sonuç Sorgulama

Bu yılki KPSS sonuçları, katılımcıların gelecekteki kariyer tercihlerini şekillendireceği için önemli bir aşama olarak değerlendiriliyor. Adaylar, elde ettikleri puanlar doğrultusunda kamu kurumlarına iş başvuruları yapabilecek veya eğitim alanında tercihlerini belirleyebilecekler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku