BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

KYK burs ve kredi ödemeleri başladı: TC kimlik numarasının son hanesine göre başladı

Yükseköğrenim kredi ve burs ödemeleri, TC kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen takvime göre başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ödemeler 28 Kasım, 29 Kasım ve 30 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. İşte detaylar!

KYK burs ve kredi ödemeleri için bekleyiş sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, TC kimlik numarasının son hanesine göre belirlenen ödeme takvimine göre, ödemeler bugün itibariyle başladı. İlk olarak TC kimlik numarasının sonu 0 ve 2 olanlara 28 Kasım’da ödeme yapılacak. Ardından, 29 Kasım’da sonu 4 ve 6 olanlara, 30 Kasım’da ise sonu 8 olanlara ödemeler gerçekleştirilecek.

KYK burs ve kredi ödemeleri, öğrencilerin finansal durumlarını rahatlatarak eğitim hayatlarına destek olmayı amaçlıyor. Bu ödemeler, öğrencilerin eğitim giderlerini karşılamalarına katkı sağlayarak eğitim süreçlerini daha etkin ve verimli bir şekilde geçirmelerine yardımcı oluyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Öğrenim kredisi ve burs alan yeni öğrencilere ekim ve kasım ayı ödemeleri bir arada!” ifadesi kullanılarak ödemelerin planlı ve düzenli bir şekilde yapılacağı belirtildi.

Ödemeler Hangi Bankalara Yatırılacak?

Öğrenciler, KYK burs ve kredi ödemelerinin hangi bankalara yatırılacağını merak ediyor. Ödemelere ilişkin detaylar e-Devlet üzerinden görülebileceği gibi Ziraat Bankası hesap bilgilerinden de takip edilebilmektedir. Bu ay için 2 ay peşin ödeme olarak gerçekleşen ödemeler, önümüzdeki aylardan itibaren her ay için 1 ödeme şeklinde devam edecek.

2024 KYK Burs ve Kredi Ödeme Miktarları Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, 2024 KYK burs ve kredi ödeme miktarları da belirlendi. Lisans öğrencileri için 2 bin TL, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin TL, doktora öğrencileri için ise 6 bin TL olarak belirlenen

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku