BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

LGS tercih robotu kullanıma açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yılın yüzdelik dilimlerini e-Okul üzerinden açıkladı ve öğrencilerin tercihlerinde kolaylık sağlayacak bir tercih robotunu kullanıma sundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre, bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezi sınavla öğrenci alacak liselerin kontenjanları geçen yıla göre arttı. Bu yıl 1 milyon 30 bin 195 öğrenci sınava katılarak geçen yıla benzer bir katılım oranı olan yüzde 82,65 elde etti.

Bakanlık, 2023 LGS yerleştirme kılavuzunda Türkiye genelinde 2,492 lisenin merkezi sınav puanlarına göre öğrenci alacağını ve bu okulların toplam kontenjanının 206,414 olduğunu duyurdu. Geçen yıl ise sınavla öğrenci alan liselerin sayısı 2,323 ve kontenjanları 192,962 olarak açıklanmıştı.

Ayrıca, Bakanlık öğrencilere rehberlik etmek amacıyla e-Okul sistemi üzerinden 2022 yılındaki ortaöğretim kurumları kontenjan tablolarını ve illere göre yüzdelik dilimlerdeki öğrenci sayılarını erişime açtı. Öğrenciler, sınavdaki kendi yüzdelik dilimlerini, okulların geçen yılki taban ve tavan yüzdelik dilimleriyle karşılaştırabiliyor.

Bunun yanı sıra, sınavsız öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tabloları da e-Okul üzerinden görülebiliyor.

MEB ayrıca öğrencilerin tercih sürecinde kolaylık sağlamak için tercih robotunu hazırladı. Bu robot aracılığıyla öğrenciler, istedikleri yüzdelik dilim aralığında hem il hem de ülke genelinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görüntüleyebiliyor. Tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve 2022 yılına ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku