BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Liselerde sınıf tekrarı geliyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselerde Sınıf Tekrarını Kaldıracak ve Devamsızlık Affını Kaldırmayacaklarını Açıkladı.

Ankara, 16 Ağustos 2023 – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Başkent Öğretmenevi’nde düzenlediği toplantıda medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığının, resmi ve özel okullarda toplam 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 210 bin öğretmenle toplumun tüm kesimlerine hizmet ettiği vurgulandı.

Bakan Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada, eğitimin önemine vurgu yaparak “motivasyonu yüksek, özgüven sahibi, merak eden, sorgulayan, analiz yapabilen ama aynı zamanda erdemli, merhametli ve vicdanlı gençler yetiştirmek en öncelikli hedefimizdir” dedi. Tekin, ülkenin köklerini güçlendirirken yeni ufukları da hedefleyen bir süreç yönetmeye ve geçmiş, bugün ve gelecek arasında sağlam köprüler kurmaya önem verdiklerini belirtti. Bu yaklaşımın eğitimin niteliğini artıracağına olan inancını dile getirdi.

Öğretmenlerle daha sık istişare yapma ve iletişimi artırma çabalarının altını çizen Bakan Tekin, öğretmenlerle yapılan buluşmalar sonrasında ders çizelgelerinin güncellendiğini, seçmeli ders seçeneklerinin genişletildiğini, özel öğretim kurumlarıyla ilgili ihtiyaçları ele aldıklarını ve birçok konuda saha bilgisinden yararlandıklarını ifade etti.

Özellikle devamsızlık ve sınıf tekrarı konularına da değinen Bakan Tekin, “Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda ciddiyiz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda öğrencilerin af ya da benzeri beklentiler içinde olmamalarını istiyoruz. Bu konuda önceden uyarıda bulunmak istiyoruz, böylece ilerleyen dönemde sorun yaşanmasını engellemeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin ayrıca, Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları için ciddi bir etkinlik takvimi oluşturduklarını ve bu çerçevede illere genelge gönderdiklerini ifade etti. Yeni dönemde öğretmen yetiştirme süreçlerine ayrı bir önem verdiklerini belirten Tekin, bu konuda kapsamlı bir revizyon planladıklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı bu açıklamalar, eğitim sistemindeki yeniliklere ve öğrenci başarısını artırmaya yönelik önemli adımlara işaret ediyor. Öğrencilerin devamsızlık ve sınıf tekrarı gibi konularda daha sorumluluk sahibi olmaları hedeflenirken, öğretmenlerle yapılan işbirliği ve istişarelerin artırılması da eğitim kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku