BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

MEB bugün duyurdu: Okullarda yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin sosyal sorumluluk düzeylerini artırmak amacıyla yeni bir adım attı. Sosyal Sorumluluk Programı ve Hayat Boyu Öğrenme/Sertifikasyon Uygulama Yönergesi hazırlayan bakanlık, öğrencilerin topluma duyarlı, çevreye saygılı bireyler olarak yetişmelerini hedefliyor.

Yönerge kapsamında öğrencilere iletişim, özgüven, araştırma ve yaratıcılık gibi yetkinliklerin kazandırılması öngörülüyor. Ayrıca, öğrenciyi merkeze alan bir yaklaşımla yürütülecek sosyal sorumluluk programı, liderlik ve ekip çalışması gibi becerilerin geliştirilmesini amaçlıyor.

Eğitim kurumları tarafından yürütülecek sosyal sorumluluk programı faaliyetlerinin, okul kültürünü ve kurumsal kimliğini yansıtması ve geliştirmesi hedefleniyor. Bu çerçevede, “sosyal sorumluluk kulübü” adı altında öğrenci kulüpleri kurulabilecek.

Sosyal sorumluluk faaliyetleri ekip çalışması şeklinde gerçekleştirilecek ve farklı sınıf seviyelerinden öğrencilerin yanı sıra farklı okullardan öğrencilerin de katılımına imkan tanınacak. Okul dışı etkinliklerde ise kurumların normal işleyişine özen gösterilecek.

Yönergeye göre, öğrenciler ortaöğretim süresince en az 40 saatlik sosyal sorumluluk faaliyeti gerçekleştirecekler. Bu faaliyetler mezuniyetlerinde belgelendirilecek ve öğrenci gelişim dosyalarında yer alacak.

MEB’in bu adımıyla, öğrencilerin sadece akademik değil, sosyal ve duygusal olarak da gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku