BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

MEB karar aldı: Yarın tüm okullarda yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelindeki temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarına ‘Deprem Şehitleri İçin Saygı Duruşu’ çağrısı yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 6 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı belirtildi.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün imzasını taşıyan yazıda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla Türkiye’nin her bir iline ‘Deprem Şehitleri İçin Saygı Duruşu’ başlığı altında bir yazı gönderildiği ifade edildi. Bu doğrultuda, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için 81 ildeki tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenci ve öğretmenlerin 6 Şubat 2024 tarihinde saat 11.00’de bir dakikalık saygı duruşunda bulunacakları bildirildi.

Bakanlık yetkilileri, bu etkinliğin depremlerin yol açtığı acıları hatırlamak ve bu tür doğal afetlerin önlenmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini vurguladı. Öğrenci, öğretmen ve velilere deprem bilinci ve güvenliği konusunda bilgilendirme yapılacağı belirtildi.

Depremlerin yarattığı kayıpları hatırlamak ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen bu etkinliğin, ülke genelinde birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesi bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku