BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

MEB’den 81 İlde Okul Kapatma Kararı! Lise, Ortaokul, İlkokul! Milyonlarca Öğrenciyi Etkileyecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son dakika açıklamasıyla tüm Türkiye genelinde hayata geçecek olan büyük çaplı bir kapatma kararı aldı. Bu kararın alınmasının ardında, MEB’in yeni lideri Yusuf Tekin’in göreve başlaması ve eğitim sistemi üzerinde yapılacak büyük değişikliklerin habercisi olarak görülüyor.

Daha önce sınıf geçme, açık listeye geçiş ve sınıf tekrarı gibi konularda alınan radikal kararlarla gündeme gelen MEB, şimdi de lise, ortaokul ve ilkokulları kapsayan bir kapatma kararı aldı. Bu karar, özellikle veliler ve öğrenciler tarafından büyük bir şaşkınlıkla karşılandı ve eğitimdeki standartların yükseltilmesi ve denetimlerin daha sıkı hale getirilmesi amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, izinsiz olarak çevrim içi (online) eğitim veren ve liselere ve üniversitelere hazırlık kursu adı altında faaliyet gösteren illegal yapıların engellenmesi amacıyla bu kapatma kararının alındığı belirtildi. Ayrıca, öğrenci ve velilere bu tür kaçak yapılanmalara karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı ve MEB’in resmi kurs listesine güvenmeleri gerektiği hatırlatıldı. MEB’in resmi kurs listesine “https://ookgm.meb.gov.tr/kurumlar.php?=kurs” adresinden ulaşılabileceği belirtilerek, öğrencilere ve velilere izinsiz faaliyet gösteren kaçak kurslardan uzak durma çağrısı yapıldı.

Bu bağlamda, 81 il genelinde kaçak olarak hizmet veren tüm kursların derhal kapatılacağı ve denetim altına alınacağı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kararı, eğitim standartlarını yükseltmeyi ve öğrenci güvenliğini sağlamayı hedefliyor. Bu gelişme, MEB’in eğitimde köklü değişiklikler yapma kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor. Eğitim sektöründeki bu önemli değişikliği yakından takip etmek, ebeveynler ve öğrenciler için son derece önemlidir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku