BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

MEB’den Açıklama Geldi! 81 İldeki Okullarda Değişiklik Yapıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bütüncül eğitim yaklaşımı doğrultusunda okullardaki eğitim kurulları ve zümrelerin işlevlerini düzenleyen Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi’nde önemli değişikliklere gitme kararı aldı. Bu güncellemeler, disiplinler arası işbirliğini artırarak eğitim-öğretim süreçlerini daha etkili ve bütünlük sağlayacak bir yapıya dönüştürmeyi hedefliyor.

Detaylar:
MEB’in yeni düzenlemeleri arasında dikkat çeken ilk adım, aynı zümre içindeki öğretmenlerin birbirlerini desteklemesi amacıyla “ders ziyaretleri.” Artık aynı zümrede yer alan öğretmenler, istedikleri takdirde birbirlerinin derslerini izleyebilecekler. Bu uygulama ile tecrübe paylaşımı artırılacak ve iyi uygulama örnekleri daha etkin bir şekilde yaygınlaştırılmış olacak. Her eğitim-öğretim yılında en az bir kez ders ziyaretleri gerçekleştirilecek.

İkinci önemli adım, farklı alanlardaki zümre öğretmenlerinin işbirliğini artırmaya yönelik. “Bütüncül eğitim yaklaşımı” çerçevesinde, farklı alanlardaki zümre öğretmenleri, ders müfredatlarının uygulanması ve diğer eğitim-öğretim süreçlerinde disiplinler arası yaklaşımı güçlendirecekler. Bu sayede öğrenme süreçleri, disiplinler arası bir bakış açısıyla ele alınarak öğrencilerin çoklu okuryazarlık becerileri geliştirilecek.

Uygulama, zümreler arası ortak çalışmaların belirli bir takvime bağlanması ile destekleniyor. Bu sayede, uygulama birliği sağlanacak ve disiplinler arası işbirliği daha etkili bir şekilde gerçekleştirilecek.

Yönergedeki bir diğer önemli değişiklik, ortak yazılı ve uygulamalı sınavlarla ilgili. Zümreler, bu sınavlar sonrasında öğrenci başarısının ölçülmesi, değerlendirilmesi, sınav analizlerinin yapılması, eksikliklerin tespit edilmesi ve öğrencilere yönelik eylem planlarının hazırlanması gibi görevleri yerine getirecek.

Bu kapsamlı güncelleme ile MEB, eğitimde disiplinler arası işbirliğini güçlendirmeyi, öğrenci başarısını artırmayı ve öğretmenler arasındaki tecrübe paylaşımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu değişiklikler, eğitim sisteminde daha etkili ve bütünlük sağlayan bir yapı oluşturmayı hedefliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku