BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

MEB’den Okullara Uyarı: Bundan Uzak Durun

Antalya’da düzenlenen Türkiye Özel Okullar Derneği’nin 22. Geleneksel Eğitim Sempozyumu, “Eğitime Bütünsel Yaklaşım ve Yapay Zekâ” başlığı altında başladı. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin’in katılmadığı sempozyumun açılışında bir konuşma yapan MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, özel okullara çağrıda bulunarak “pagan kültürü ile ilgili etkinliklere yer verilmemesi” uyarısında bulundu.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Güner, “pagan kültürünü okullarda istemediklerini” belirterek “Ayrıca bizim çok değer verdiğimiz, tarihi ve kültürel olarak çok önemsediğimiz bir dersin İngilizce yapıldığını, din kültürü dersinde matematik işlendiğini duyunca gereğini yapmamız gerekiyor” dedi.

Güner’in konuşmasından bazı önemli başlıklar şöyle:

Pagan Kültürüne Karşı Duruş

Güner, “Pagan kültürünü okullarda istemediklerini” belirterek, “Ayrıca bizim çok değer verdiğimiz, tarihi ve kültürel olarak çok önemsediğimiz bir dersin İngilizce yapıldığını, din kültürü dersinde matematik işlendiğini duyunca gereğini yapmamız gerekiyor” dedi. Güner ayrıca, “Yurtdışından gelen, özellikle İngilizce kaynaklı ders kitaplarının içeriği, kendi basıldıkları ülkenin kültürel kodlarıyla ilişkili olabilir. Her kültüre, inanca değer veririz. Ancak bu bizim için kültürel yozlaşmaya dönüşürse eğitimci olarak buna ‘dur’ demek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Milli Kimliğin Korunması ve Atatürk’ün Vurgusu

Güner, çocukların etkiye çok açık oldukları bir dönemde milli kimliğin korunması gerektiğini vurguladı ve “Kendi okullarımızda çocuklarımızı kendi medeniyet çizgimizin dışına taşıma gibi bir zaafa düşersek o zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1924 yılında yapmış olduğu çok değerli bir işlevi gündeme almak, hatırlatmak gerekir” dedi.

Yapılan Yazılı Uyarılar

Geçen yıl MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzasıyla il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen bir yazıda da “Özel okullarda veya kurumlarda düzenlenecek etkinliklerin Türkiye’nin örf, âdet ve geleneklerine uygun olarak düzenlenmesi, yapılacak faaliyet ve konuşmaların öğrencilere milli kültürü tanıtması” istenmişti.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku