BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

MEB’den özel okul öğretmenlerine görev

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları için başvurular 24-28 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Kurslar, 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik olarak planlanıyor. Özel okullarda görev yapan öğretmenler de bu kurslarda görev alabilmek için başvuru yapabilecek.

MEB tarafından hazırlanan kılavuza göre, resmi ve özel eğitim kurumlarında öğrenim gören 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlar için destekleme ve yetiştirme kursları düzenlenecek. Bu kurslar, öğrencilerin eksikliklerini gidermeleri, sınavlara daha iyi hazırlanmaları ve akademik başarılarını artırmaları amacıyla tasarlanıyor.

Özel okullarda görev yapan öğretmenler de bu kurslarda görev alabilecekler. Bu sayede deneyimli öğretmenler, öğrencilere destek sağlayarak daha etkili bir öğrenme sürecine katkıda bulunabilecekler.

Ayrıca, Uluslararası Anadolu imam hatip liseleri ve uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinin 9. sınıfında öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler de ihtiyaç doğrultusunda Türkçe dersinden başvuru yapabilecekler. Bu adım, yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe dil becerilerini geliştirme fırsatı sunarak entegrasyonlarını desteklemeyi amaçlıyor.

REHBER ÖĞRETMENLER DE GÖREV ALACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarında, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler gibi özel okullarda çalışan öğretmenler de görev alabilecek. Bu kapsamda, özel okul öğretmenleri, başvurularını “https://e-kurs.meb.gov.tr” internet adresindeki e-Kurs modülü üzerinden gerçekleştirebilecek.

Öğretmenler, destekleme ve yetiştirme kurslarına katılmak ve görev almak istediklerinde kurs başvurularını zamanında ve eksiksiz bir şekilde yapma sorumluluğunu taşıyacaklar.

Kursların etkin bir şekilde yönetilmesi ve öğrencilerin gelişimlerinin izlenmesi için alınan önlemler arasında rehber öğretmenlerin rolü de yer alıyor. Bu bağlamda, kurslara katılan öğrencilerin ölçme ve değerlendirme süreçlerinin takibi, bireysel gelişimlerinin izlenmesi, rehberlik ve yönlendirme işlemleri gibi konularda rehber öğretmenler görevlendirilecek.

İşte kursların takvimi:

  • Kurs merkezleri belirlenerek: 19-22 Ağustos
  • Ders ve sınıf düzeyi tanımlamalarının yapılması ve onaylanması: 22-24 Ağustos
  • Öğretmen ve öğrenci başvurularının alınması: 24-28 Ağustos
  • Öğretmen ihtiyaçlarının e-Kurs modülüne girilmesi ve öğretmenlerin görevlendirilmesi: 28-31 Ağustos
  • Kurs sınıflarının oluşturulması: 31 Ağustos-3 Eylül
  • Kurslar: 4 Eylül 2023-7 Haziran 2024

Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında 8. ve 11. sınıf öğrencileri en fazla 6 ders, 12. sınıf mezunları ile örgün ve açık ortaöğretim kurumları mezunları ise en fazla 8 ders seçebilecekler. Haftalık ders süresi ise 8. ve 11. sınıflar için en fazla 18 saat, 12. sınıf mezunları ve örgün/açık öğretim kurumları mezunları için 24 saat olarak belirlendi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku