BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Meclis’te yasallaştı emekliye 3 bin TL ikramiye

Daha önce Ramazan ve Kurban bayramlarında 2 bin lira olarak ödenen ikramiye miktarının, Meclis’te kabul edilen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 3 bin liraya çıkarılacağı belirtiliyor.

Yani emeklilere verilen bayram ikramiyesi miktarı artırılarak 3 bin liraya çıkarılacak. Bu değişiklikle emeklilere ödenecek bayram ikramiyesi miktarında artış olacağı vurgulanmaktadır.

Emeklilere Bayram İkramiyesi Artırılıyor: 3 Bin Lira Olacak

Emeklilere verilen bayram ikramiyesi miktarı, yapılan yeni düzenlemeyle artırılıyor. Daha önce Ramazan ve Kurban bayramlarında 2 bin lira olarak ödenen ikramiye miktarı, Meclis’te kabul edilen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 3 bin liraya çıkarılacak.

Dün Meclis’te kabul edilen kanunla birlikte, emeklilere yönelik bayram ikramiyesi tutarı artırılacak. Bu kapsamda, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartını taşıyan emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 2 bin lira olarak ödenen ikramiye miktarı, artık 3 bin lira olarak ödenecek.

Yapılan düzenleme ile emeklilerin bayramlarda alacakları ikramiye miktarının artırılması, emekliler arasında memnuniyetle karşılanırken, bu adımın emeklilerin yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik önemli bir adım olduğu belirtiliyor. Yeni düzenlemenin, emeklilerin maddi durumlarını daha da güçlendirmesi ve bayramları daha mutlu geçirmelerine katkı sağlaması bekleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku