BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Mehmet Şimşek, Ekonominin Başına Geçecek İddiaları Güçleniyor!

Mehmet Şimşek’in cumhurbaşkanı yardımcısı veya maliye bakanı olarak yeni hükümette görev alacağına dair spekülasyonlar bulunuyor. Reuters, dört üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberinde Şimşek’in ekonomiden sorumlu bir pozisyonda yer alacağını aktardı. Şimşek, daha önce 2009-2018 yılları arasında maliye bakanlığı ve başbakan yardımcılığı görevlerini yürütmüştü ve finans piyasaları tarafından başarılı bir performans sergilemişti.

Haberde, yetkililerin karma önlemler alınacağı ve kademeli bir değişim beklediği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski kabineyi son bir kez topladıktan sonra yeni bakanları cumartesi günü açıklayacağı ifade ediliyor. İbrahim Kalın (Cumhurbaşkanı Sözcüsü) ve Hakan Fidan (MIT Başkanı) gibi isimlerin de kabinede yer bulacağına dair yüksek bir ihtimal olduğu belirtiliyor.

Nureddin Nebati ve Lütfi Elvan

Şimşek’in cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanabileceği, ancak doğrudan icraatın başında olmayı tercih ettiği için mevcut Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yerine geçebileceği ifade ediliyor. Ayrıca, eski bakanlardan Cevdet Yılmaz’ın hazine ve maliye bakanlığına, Lütfi Elvan’ın ise ekonomiyle ilgili bir bakanlığa getirilebileceği belirtiliyor.

Uzmanlar ise Şimşek’e rağmen Erdoğan’ın ekonomi politikalarında stratejik bir değişikliğe izin vermeyeceği görüşünde. Ayrıca, Merkez Bankası başkanının da değişebileceği sinyalleri veriliyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku