BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Mehmet Şimşek: Enflasyonla Mücadele ve Yatırımcı İlgisi Artıyor

Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te düzenlenen Horasis Global Toplantısı’na katılarak, Türkiye’nin ekonomik durumunu ve yatırımcılara sunduğu fırsatları değerlendirdi. Şimşek, konuşmasında Türkiye’nin son dönemde yabancı yatırımcılar için cazip bir destinasyon haline geldiğini ifade etti.

Yatırımcı İlgi Artıyor

Şimşek, Türkiye’nin uluslararası ticarete elverişli konumu, büyük iç pazarı, genç ve dinamik nüfusu, nitelikli iş gücü, rekabetçi iş ortamı ve tamamlanmış lojistik altyapısıyla yatırımcılar için oldukça çekici bir ülke olduğunu belirtti. Ülkemize yönelik yabancı yatırımcı ilgisinin arttığını söyleyen Şimşek, bu durumun yurt dışından sağlanan finansmanın uluslararası rezervlere olumlu yansıdığını vurguladı.

Ekonomik Dengenin Sağlanması Gerekiyor

Bakan Şimşek, ekonominin dengelenmesi gerektiğini ve son dönemde güçlü iç talep ile yüksek altın ithalatının cari açığı olumsuz etkilediğini açıkladı. Ancak altın ithalatının normalleşmesi ve doğal gaz ile petrol üretim potansiyelinin artmasıyla cari açıkta düzelme beklendiğini belirtti.

Mali Disiplin ve Enflasyon Mücadelesi

Bakan Şimşek, enflasyonla mücadelenin öncelikli olduğunu vurgulayarak sıkı para politikası ve seçici kredi politikalarının bu amaçla kullanıldığını belirtti. Ayrıca deprem harcamalarının bütçe dengesini geçici olarak etkilediğini ifade eden Şimşek, mali disiplinin tesis edilerek kamu mali dengesinin iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Maastricht Kriteri ve Kamu Borcu

Program dönemi sonunda bütçe açığının Maastricht Kriteri’nin altına gerilemesinin hedeflendiğini belirten Şimşek, ülkenin düşük kamu borcu seviyesi ile deprem gibi büyük harcamalara karşı güçlü bir pozisyon elde ettiğini söyledi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku