BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Memur maaşlarını tek tek hesapladık, işte zamlı memur maaşları

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileriyle birlikte memur zammı için kritik olan 6 aylık enflasyon oranı da belli oldu. Haziran ayında TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) yüzde 3,92 artış gösterdi ve ilk 6 ayda ise yüzde 19,77 olarak gerçekleşti.

Memurlar ve memur emeklilerinin maaş zammı, yılda iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirlenmektedir. Ocak ayında memurlar yüzde 8’lik toplu sözleşme zammı almışlardı ve bu oranı aşan enflasyon farkı kadar zam almaktadırlar. Temmuz ayında ise yüzde 6’lık toplu sözleşme zammı uygulanarak, enflasyon farkıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin zam oranı belirlenmektedir.

Ayrıca SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam almaktadır ve bu zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirlenmektedir.

Memur ve memur emeklileri Temmuz ayında toplamda yüzde 17,55 zam almaya hak kazanacaklar. Bu zam oranı yüzde 10,90 enflasyon farkı ve yüzde 6 toplu sözleşme zammından oluşmaktadır.

Ayrıca, hükümetin Meclis’e sunduğu kanun teklifiyle birlikte memurlara yüzde 17,55 zamın yanı sıra 8 bin 77 TL’lik seyyanen artış da yapılacak. Bu seyyanen artış, memurların maaşlarına direkt olarak eklenen bir miktar olacaktır.

Zam sonrası memur maaşlarını tek tek hesapladık, İşte zamlı maaşlar;

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku