BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Memur ve Emekliler için 5 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu: İşte Zam Oranları!

Enflasyon farkı, memur ve emekliler tarafından yakından takip edilmekte ve merak edilmektedir. Mayıs ayı enflasyon verileri açıklandığında, memur ve emeklilerin 5 aylık enflasyon farkı da belli oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayıs ayında yüzde 0,04 artış gösterdi ve yıllık bazda yüzde 39,59 seviyesine ulaştı.

5 aylık enflasyon ise yüzde 15,26 olarak gerçekleşti. Bu rakam, milyonlarca memur ve emekli için zammın belirlenmesinde kritik bir öneme sahiptir.

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, yılda iki kez gerçekleşen toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkına göre belirlenir. Memurların yılın ilk 6 ayı için aldığı yüzde 8 sözleşme zammı göz önüne alındığında, enflasyon farkı olarak en az yüzde 7,13 oranında zam yapılması mümkün olabilir.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam almaktadır. Emekli maaşlarındaki zam oranı, 6 aylık enflasyon verilerine göre belirlenir. 5 aylık verilere bakıldığında, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı şimdiden yüzde 15,26 olarak hesaplanmıştır.

6 aylık enflasyon farkı, ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon oranlarına göre belirlenecektir. Haziran ayı enflasyon verileri temmuzun ilk haftasında açıklanacak ve böylece memur ve emeklilerin zam oranları netleşmiş olacaktır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku