BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Memur ve Memur Emeklisine Zam Müjdesi Geldi – Temmuz Ayında Zam Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, milyonlarca memur ve memur emeklisini sevindirecek bir zam müjdesi verdi. Memurlara ve emeklilere rekor düzeyde bir zam yapılacak.

Yapılan açıklamaya göre, memur maaşlarına yapılacak zam oranı %60’a kadar çıkacak. Buna göre en düşük memur maaşı 15.000 TL olacak. Bu zam kararı ile birlikte, yaklaşık 6 milyon memur ve memur emeklisi rahat bir nefes alacak. Zam oranlarına ilişkin detaylar henüz tam olarak belli olmamakla birlikte, memurların maaşlarına Temmuz ayı itibarıyla yansıtılması planlanıyor.

Memur ve memur emeklisi maaşları, ara zam sonrası sil baştan hesaplandı ve yeni zamlı maaş tablosu da açıklandı. Bu zam oranlarıyla birlikte, milyonlarca memur ve emekli maaşlarını artık daha rahat bir şekilde karşılayabilecek.

Kamu işçilerinin zam oranları ve taban ücretleri belli olduktan sonra gözler memur ve memur emeklisinin maaş zammına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde memur ve memur emeklisine maaş zammı için Temmuz ayını işaret etmişti. Peki, Temmuz’da maaşları ne kadar zam gelecek ve memur ve memur emeklisi maaş zammı ne kadar olacak? Bu konuda henüz kesin bir açıklama yapılmamış olsa da, sendikaların talepleri doğrultusunda zam oranının %60’ı bulabileceği konuşuluyor. Ayrıca, en düşük memur maaşı da 15.000 TL olarak belirlenmiş durumda.

Memur ve memur emeklisine yapılacak olan maaş zammı, 6 milyonu aşkın kişiyi ilgilendiriyor. Bu nedenle, zamlı maaş tablosunun ne kadar olacağı merakla bekleniyor. Temmuz ayına kadar zam oranları ve maaş tabloları netleşmese de, kamu işçilerine yapılan zam oranları göz önüne alındığında, memur ve memur emeklisinin de önemli bir maaş artışı alması bekleniyor. Hem memur hem de memur emeklisi için yapılacak zamın, geçim şartlarını rahatlatması ve ekonomik anlamda bir rahatlama sağlaması bekleniyor. Bu açıklama doğrultusunda, memur ve memur emeklilerinin Temmuz ayında yapılacak zam oranlarını ve maaş tablolarını merakla beklenmeye devam edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve memur emeklilerine yönelik yeni zam oranlarını açıkladı. Temmuz ayında gerçekleşecek zamda enflasyon farkının yanı sıra refah payının da göz önünde bulundurulacağını belirten Erdoğan, ayrıca memur emeklileri ve memurlar için 3600 ek gösterge zammının da müjdesini verdi. Tüm memurların 3600 ek gösterge kapsamına alınacağını dile getiren Cumhurbaşkanı, bu sayede memur emeklilerinin maaşlarının 2115 TL artacağını söyledi.

Yeni ara zam haberi ise 6 milyona yakın memur ve memur emeklisini ilgilendiriyor. Hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda önemli açıklamalarda bulundular. Memur ve memur emeklisi zammının Temmuz ayında yapılacağı kesinleşirken Ağustos ayında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlayacağı belirtildi. Bu yıl peş peşe gelen zam haberleri memurların yüzünü güldürecek.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku