BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Memur zammı belli oldu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkaracak bir kanun teklifi sunduklarını açıkladı.

  • Uzun süren çalışmalar ve istişareler sonucunda kanun teklifinin son halini vermiş bulunuyoruz. Meclis Başkanlığı’na sunduğumuz kanun teklifi, en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasını içermektedir. Bu teklif, tüm kamu görevlilerinin yıllık ücretlerinde enflasyon farkına ek olarak sabit 8 bin 77 TL’lik bir artış öngörmektedir.
  • Buna göre, en düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olacak. Temmuz ayında gerçekleşecek bu artış oranı yüzde 86’ya ulaşmaktadır. Kümülatif olarak ise memur maaşları yüzde 142 oranında artmış olacaktır. Ortalama memur maaşı ise 25 bin 15 liraya yükseltilecektir. Temmuz artış oranı ise ortalama yüzde 74’e denk gelmektedir. Kümülatif olarak ise memur maaşları yüzde 129 oranında artmış olacaktır.
  • İşçilerin refah seviyesini artırmak için asgari ücreti 11 bin 402 lira olarak belirlemiştik.
  • Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da asgari ücret desteğini sürdüreceğiz ve bu tutarı 500 liraya çıkarmayı planlıyoruz. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremle ilgili olarak ise bakanlık ve kamu kurumları tarafından tüm tedbirler alınmıştır.

Ancak teklifte işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarıyla ilgili bir düzenleme bulunmamaktadır. Öte yandan, en düşük emekli maaşı 7,500 TL’ye çıkarılmıştı, ancak bu teklifle emekli maaşlarına yönelik herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku