BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Memura Kira Yardımı Ne Kadar? Büyükşehir Tazminatı Ne Zaman Başlayacak?

Memurlara yönelik kira yardımı ve büyükşehir tazminatı gibi düzenlemeler hakkında merak edilen detaylar gündemdeki yerini koruyor. Erdoğan’ın talimatı üzerine kira yardımıyla ilgili çalışmalar başlatıldı ve özellikle metropollerde yaşayan memurlara Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da görev yapan memurlara benzer şekilde ödemeler yapılacak. Ayrıca öğretmen, polis gibi meslek gruplarına özel lojman imkanı sağlanacak. Peki, memura kira yardımı ne kadar olacak ve büyükşehir tazminatı ne zaman başlayacak?

Recep Tayyip Erdoğan‘ın AK Parti seçim beyannamesinde yer alan “İstanbul başta olmak üzere bölgesel geçim endekslerini dikkate alınarak kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapacağız” vaadi önemli bir adım olarak öne çıktı. Bu beyannamenin detayları ise sonradan ortaya çıktı ve büyükşehirlerdeki kira maliyetlerinde yaşanan artışlar dikkate alınarak kira yardımı düzenlemesi gündeme geldi.

Memurların daha rahat bir nefes alabilmesi için 28 Mayıs seçimlerinden hemen sonra yapılacak düzenlemeyle metropollerde yaşayan memurlara Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da görev yapan memurlara benzer şekilde ödemeler yapılacak. Büyükşehir tazminatı da memurlara ödenecek ve memurun görev yaptığı il ve ilçeye göre kira yardımları yapılacak. Ayrıca öğretmen, polis gibi meslek grupları için özel lojman imkanı sağlanacak.

“Memura Kira Yardımı ve Çavuşoğlu’nun Açıklamaları”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklamalar, fahiş kira zammı ve kira düzenlemeleri konularına odaklandı. Büyükşehirlerdeki memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı yapılacağı duyuruldu. Çavuşoğlu, krizlerin ve depremlerin arz talep dengesini bozduğunu belirtirken, sorunun sadece bu krizlerin sonucu olmadığını, fırsatçıların da kurnazlığından kaynaklandığını ifade etti. Bu durumun ahlaki ve insani olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, yasal düzenlemeler ve ilave tedbirlerle gerekenin yapılacağını söyledi.

Çözüm çalışmaları kapsamında büyükşehirlerdeki memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı sağlanacak. Ayrıca, TOKİ aracılığıyla yeni konutlar inşa edilerek arz talep dengesinin sağlanması planlanmaktadır. Bu adımların yanı sıra tarım teşviklerinden bazı ilçelerin mevzuattaki hükümler nedeniyle faydalanamaması da bir diğer sorun olarak ele alınmıştır. Tarım Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, bu konunun hızlı bir şekilde çözülmesi ve her ilçenin eşit şekilde teşviklerden yararlanabilmesi için çalışmalar başlatılmıştır.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku