BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Milli Eğitim Bakanı: Müfredatta Yapılacak Değişiklikler ve Öğretmenlik Süreci

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine toplantısının ardından eğitimde yapılacak önemli değişikliklere dair açıklamalarda bulundu. Özellikle müfredatta değişiklik yapılacağını belirten Bakan Tekin, Kasım sonu veya aralık ayı ortasında açıklanacak olan yeni müfredat değişikliklerinin detaylarını kamuoyuyla paylaşacağını ifade etti.

Bakan Tekin, mevcut müfredatın ağırlığını vurgulayarak, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde tekrar eden konuların gözden geçirilip, bu konuların müfredattan çıkarılacağını duyurdu.

Özellikle müfredatın ağırlığının öğretmenlerin konuları yetiştirememe sorununa yol açtığını belirten Bakan Tekin, bu nedenle müfredatın hafifletilmesine yönelik kararlar alındığını dile getirdi. Bu değişiklikler kapsamında, ilgili konularda uzmanların çalışmalarının devam ettiğini ve bu çalışmaların sonucunda müfredatta değişiklikler yapılacağını aktardı.

Bakan Tekin ayrıca, ortaokul düzeyinde neredeyse lisans düzeyinde okutulan konuları gözden geçireceklerini ve yeni dersler ekleyebileceklerini veya mevcut derslerden bazılarını çıkarabileceklerini belirtti. Bu değişikliklerin alan uzmanları ve ilgili komisyonlar tarafından titizlikle değerlendirileceğini ve uzmanlar eşliğinde yapılacağını vurguladı.

Öğretmen alımlarında ise sözlü sınav uygulamasının kanun hükmünde kararnameyle belirlendiğine dikkat çeken Bakan Tekin, mevcut yasal düzenlemelerde değişiklik olmadığı sürece sözlü sınav uygulamasının devam edeceğini ifade etti.

Bakan Tekin son olarak, öğretmenlerin çocukların eğitiminde büyük bir sorumluluğa sahip olduklarını belirterek, öğretmenlerin siyasi içerikli söylemlerde bulunmaması gerektiğini ve öğretmenlerin çocuklara iyi bir örnek olmaları gerektiğini vurguladı.

Öğretmen atamalarıyla ilgili olarak ise Meclis’te konunun görüşüldüğünü ve bütçe olanakları çerçevesinde öğretmen atamalarını artırmayı planladıklarını ancak bu kararı tek başlarına alamayacaklarını, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği içinde öğretmen atamalarını planladıklarını açıkladı.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku