BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Naci Görür, İstanbul’da deprem riskinin yüksek olduğu yerleri açıkladı

Prof. Dr. Naci Görür, bir canlı yayında İstanbul’da olası bir depremle ilgili uyarılarda bulundu. Görür, özellikle Anadolu Yakası’nda kıyaya yakın alanların deprem açısından sorunlu olduğunu belirtti. Zeminin genel olarak iyi olduğu Anadolu Yakası’nda, kıyılara yakın bölgelerin daha hassas olduğunu ifade etti. Görür ayrıca, Küçükçekmece, Büyükçekmece Yöresi ve sahillerin özellikle dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Görür’ün açıklamalarıyla ilgili haber özeti şu şekildedir:

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da olası bir depremle ilgili uyarılarda bulundu. Anadolu Yakası’nda kıyaya yakın bölgelerin deprem açısından riskli olduğunu belirten Görür, zeminin genel olarak sağlam olsa da kıyılara yakın yerlerde sorunlar yaşanabileceğini ifade etti. Özellikle Küçükçekmece, Büyükçekmece Yöresi ve sahil bölgelerinin daha fazla dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Görür, bu bölgelerin zemin zafiyeti nedeniyle deprem şiddetinin daha yüksek olabileceğine dikkat çekti. Anadolu Yakası için olumlu şeyler söylediğini ancak Avrupa Yakası’nda özellikle sahil şeritlerinin daha fazla riskli olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Kaynak: Sözcü TV

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku