BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Öğretmenler için “3. hizmet bölgesi” kararı

“Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapıldı: Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep İllerinde Hizmet Bölgeleri Geçici Süreyle Değiştirildi”

12 Temmuz 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde önemli değişikliklerin yapıldığını duyurdu. Bu değişikliklere göre, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerin etkisiyle Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş illeri ile Gaziantep’in Islahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül tarihinden itibaren 3 yıl süreyle “3. hizmet bölgesi” olarak kabul edilecek.

3 yıl süreyle 3. hizmet bölgesi

Yayımlanan yönetmeliğe göre, 17 Nisan 2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete’de yer alan ilgili yönetmeliğe geçici madde eklenerek, belirli bölgelerdeki hizmet bölgelerinin geçici süreyle değiştirildiği belirtildi. Depremlerden ağır şekilde etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep’in Islahiye ve Nurdağı ilçeleri, 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren 3 yıl süreyle “3. hizmet bölgesi” olarak kabul edilecek.

Bu yeni düzenleme, öğretmen atamaları ve yer değiştirmeleri üzerinde etkili olacak ve söz konusu bölgelerdeki öğretmenler için geçici bir değişiklik getirecektir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku