BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Oğuz Erge’yi öldüren katilin cezası belli oldu

Gaziemir İlçesi’nde soğuk hava nedeniyle üşüyen Delil Aysal’ı (19) aracına alan taksici Oğuz Erge’yi (44) tabancayla öldürüp, cep telefonu ve kulaklığını gasp eden olayın ardından mahkeme kararı belli oldu.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Aysal’a “nitelikli öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, “nitelikli yağma” suçundan 14 yıl 10 ay ve “ruhsatsız silah taşıma” suçundan 2 yıl 10 hapis cezası verdi.

Aysal’ın cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edilmişti.

Olay, 31 Ocak’ta Buca Gediz Mahallesi’nde yaşanmıştı. Maskeli ve kapüşonlu olarak taksiye binen Aysal, Gaziemir’e gitmek istediğini belirtmişti. Ancak Gaziemir Belediyesi yakınlarına varıldığında Aysal, arka koltuktan tabancayla üç el ateş etmiş ve taksici Erge ağır yaralanmıştı. Erge, hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetmişti.

Şüpheli, Erge’nin üzerindeki para ve eşyaları alarak kaçmış, ancak polis tarafından 110 saatlik güvenlik kamera görüntüleri incelenerek Buca’da saklandığı adres tespit edilmiş ve tutuklanmıştı.

Araç içi kamerasının kaydettiği görüntülerde, olayın öncesi, sırası ve sonrası detaylı bir şekilde yer alıyordu. İddianame, Aysal’a “nitelikli adam öldürme”, “nitelikli yağma” ve “ruhsatsız silah taşıma” suçlarından ceza talep ediyordu. Mahkeme, verilen cezalarla Aysal’ın suçlarının ciddiyetini vurgulamış oldu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku