BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Prim Eksiği Olan EYT’lilere 2160 Günlük Ek Destek! Son 2 Gün Kaldı

Türkiye genelinde emeklilik hayali kuran vatandaşlar için büyük bir fırsat kapısı açıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son 3 hafta içinde emeklilik başvurusunu tamamlayanlara özel bir kampanya sunuyor. Bu kampanya ile 1.6 milyon SGK’lı vatandaşın özellikle doğum, askerlik ve yurtdışı borçlanmalarını yaparak ekonomik avantaj elde etmeleri hedefleniyor. Peki, bu kampanya neleri kapsıyor?

Kadınlar İçin Özel Avantajlar: 3 Çocuk Borçlanması ve 6 Yıl Hizmet Süresi!

Emeklilik için yaş ve hizmet süresi kadar prim ödemesi de oldukça önemlidir. Primini eksik ödeyenler için SGK tarafından getirilen yeni düzenleme, özellikle doğum, askerlik ve yurtdışı borçlanması yapacak vatandaşlara büyük bir ekonomik avantaj sunuyor. Bu düzenlemeye göre, emeklilik başvurusunu son 3 hafta içinde tamamlayanlar, 50 bin liradan fazla ekonomik avantaj sağlayabilirler.

Kadınlar için öne çıkan bir avantaj da şu şekildedir: Sigortadan sonra doğan üç çocuğun borçlanılması ile 6 yıl yani 2160 gün kazanılabilir. Bu fırsat, özellikle emeklilik hedefine ulaşmak isteyen kadınlar için önemli bir maddi destek sunmaktadır. Ancak, son başvuru tarihi 31 Aralık’tır.

Erkekler İçin Askerde Geçen Günleri Borçlanma Avantajı!

Erkekler de emeklilik sürelerine askerlik görevlerini borçlanarak primlerine ekleyebilirler. Bu, erkekler için de maddi bir avantaj sağlar ve emeklilik hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlar.

Borçlanma Maliyetleri Nasıl Hesaplanır?

Borçlanma işlemleri için ödenecek miktarlar, brüt asgari ücrete göre hesaplanır. Aylık ödemeler, doğum ve askerlik borçlanmalarında brüt asgari ücretin yüzde 32’si kadar olurken, yurtdışı borçlanmalarında bu oran yüzde 45 olarak uygulanır. Özellikle 2023 yılında brüt asgari ücretin 13 bin 414 lira olarak uygulanması, borçlanma maliyetlerini şekillendirir. Bu çerçevede, bir aylık doğum ve askerlik borçlanması için 4.292 lira, yurtdışı borçlanma için ise 6.036 TL ödenir.

Asgari Ücret Artışları Borçlanma Maliyetlerini Etkiler!

Ancak, bu borçlanmaların maliyetleri, asgari ücret artışlarına paralel olarak artar. 2024 yılında öngörülen yüzde 40-50 arasındaki asgari ücret artışları, borçlanma maliyetlerini de etkileyebilir. Bu nedenle, emeklilik için borçlanma düşünenlerin bu avantajlı kampanyadan Aralık ayının sonuna kadar yararlanmaları önerilir.

Ödeme Zorluğu Çekenler için E-devlet Üzerinden Başvuru İmkanı!

Bu kampanya, emeklilik için prim ödemesinde zorlanan vatandaşlara da kapıları açar. E-devlet üzerinden yapılan başvuruların ardından SGK’nın incelemesi ve ödeme emri gönderimi süreci başlar. Bu süreç, şu anda başvuramayan vatandaşlar için bir fırsat sunar. Başvuruların son tarihi olan 31 Aralık’a kadar bu fırsattan yararlanmak, emeklilik hayali kuran birçok vatandaş için önemli bir adım olabilir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku