BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

PTT, Listede Adı Soyadı Olana Yardım Verecek! 24 Ay Boyunca Hesabına Tıkır Tıkır Yatırılacak!

Türkiye’de dezavantajlı ailelere yönelik sunulan Aile Destek Programı, maddi ihtiyaçları karşılamayı, aile bütçelerini desteklemeyi ve yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen bu sosyal yardım programı, Haziran 2022 tarihinde başlatıldı ve çeşitli gelir gruplarına özel destekleri içeriyor.

Program kapsamında belirlenen gelir gruplarına göre aylık olarak sağlanan destek miktarları şu şekildedir:

  • Kişi başı düşen gelir 450 TL ve altında olan ailelere aylık 1.250 TL destek,
  • Kişi başı düşen gelir 450 TL’nin üzerinde, ancak geliri 911,15 TL altında olan ailelere aylık 1.100 TL destek,
  • Kişi başı düşen gelir 911,15 TL’nin üzerinde, ancak geliri 1.372,30 TL altında olan ailelere aylık 950 TL destek,
  • Kişi başı düşen gelir 1.372,30 TL’nin üzerinde, ancak geliri 3.800,78 TL altında olan ailelere aylık 850 TL destek.

Bu destek programından yararlanmak isteyen aileler, başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikamet adreslerinin bağlı olduğu Sosyal Dayanışma Vakfı’na yapabilirler. Başvuru sürecinin ardından, Bütünleşik Sosyal Destek Bilgi Sistemi (BSYBS) kullanılarak uygun aileler belirlenir. Hak sahiplerine yapılan ödemeler ise PTT aracılığıyla gerçekleştirilir.

Ekim ayı ödemeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 Ekim tarihinde yapılacak. Aile Yardım Programı, düşük gelirli ailelere finansal destek sağlayarak yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik etkili bir sosyal yardım mekanizması sunmaktadır. Aileler, belirlenen kriterlere uygun olarak bu programdan yararlanarak maddi anlamda rahatlamayı hedefleyebilirler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku