BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Sahibinden neden kapandı, işte flaş iddia

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen gayrimenkul, vasıta ve birçok ilanın yer aldığı platformu Sahibinden.com, gece yarısından bu yana kullanıcılara web sitesi ve mobil uygulama üzerinden erişim imkanı tanımayarak geniş çaplı bir sorun yaşanmasına neden oldu.

Web sitesine girmeye çalışan kullanıcılar, “Bu siteye ulaşılamıyor www.sahibinden.com ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı” uyarısıyla karşılaşırken, mobil uygulama üzerinden giriş yapmaya çalışanlar ise “Sunucu erişim sorunu” uyarısıyla karşılaşıyor.

Sahibinden.com’un resmi Instagram hesabı üzerinden yapılan açıklamada, yaşanan erişim sorununun nedenine dair şu ifadelere yer verildi: “Değerli kullanıcılarımız, yaşanan erişim sorunuyla ilgili olarak alan adı hizmeti sağlayan firmamızla yaşadığımız teknik bir aksaklık bulunmaktadır. Bu sebeple web sitemize ve mobil uygulamamıza geçici bir süreliğine erişim sağlanamamaktadır.”

Şirket, sorunun en kısa sürede çözülebilmesi için ilgili teknik ekibin gerekli çalışmaları sürdürdüğünü belirtti. Kullanıcılardan özür dileyen Sahibinden.com, konuyla ilgili güncellemeleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak kullanıcılarına en kısa sürede normal hizmeti sunma sözü verdi.

Sahibinden.com kullanıcıları, yaşanan bu teknik aksaklıktan dolayı mağdur olurken, şirketin konuyla ilgili gelişmeleri paylaşması bekleniyor.

Sahibinden.com’dan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Alan adı hizmeti sağlayan firmayla yaşadığımız teknik bir sorun nedeniyle platformumuza şu anda erişim sağlanamamaktadır.

Sorunun en kısa sürede giderilmesi için ilgili firmanın çalışmaları devam etmekte olup konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Sahibinden.com’da ‘Domain Krizi’ İddiaları

Sahibinden.com’da yaşanan iddialı bir durum, sosyal medyada gündem oluşturuyor. İddiaya göre, popüler e-ticaret platformu Sahibinden.com’un alan adının süresi doldu ve ABD merkezli bir domain firması olan Network Solutions tarafından başka bir kişi veya firma tarafından satın alındı. Bu gelişme nedeniyle, siteye erişimde sorunlar yaşandığı ifade ediliyor.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞILAN İDDİA

Network Solutions’ın internet sitesinde, Sahibinden.com’un alan adının kilitli olduğuna dair bilgiler yer alıyor. Firma, bu tür kilitlenme durumlarının çeşitli nedenlere dayanabileceğini belirterek, iflas davaları, ticari marka anlaşmazlıkları ve mülkiyet anlaşmazlıklarının bu duruma yol açabileceğini açıkladı. Ayrıca, mevcut alan adı sahibinin alan adının kilitlenmesini talep etmesi durumunda benzer sorunların yaşanabileceği vurgulanıyor.

Ancak, Sahibinden.com yönetimi tarafından yapılan ikinci bir açıklama ise bu iddiaları yalanlıyor. Şirket, Instagram üzerinden paylaştığı bir açıklamada, medyada yer alan alan adının başka bir kişi veya firma tarafından satın alındığı ve alan adının yenilenmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtiyor. Sahibinden.com’un hizmet aldığı firma tarafından sorunun en kısa sürede çözülebilmesi için gerekli çalışmaların devam ettiği ve konunun çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacağı ifade ediliyor.

Sahibinden.com, yaşanan bu durumunun kamuoyuyla paylaşılmasıyla birlikte, kullanıcılarına tekrar kesintisiz hizmet verebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku