BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

SGK Doğum Yardımı ve Emzirme Ödeneği İçin Gerekli Şartlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), annelere doğum yardımı sağlayarak ailelerin finansal güvencelerini artırmak ve toplumun genel refahını yükseltmek amacıyla önemli bir misyon üstlenmektedir. SGK’nın sunmuş olduğu doğum yardımı ve emzirme ödeneği gibi destekler, annelerin doğum sonrası süreçleri daha rahat bir şekilde yönetmelerine yardımcı olurken ailelerin refahını artırmaktadır. İşte bu destekler hakkında önemli detaylar:

SGK Doğum Yardımı ile Anneler Rahat Bir Nefes Alıyor

SGK tarafından sunulan doğum yardımı, annelerin doğum sonrası süreçlerini finansal açıdan daha rahat bir hale getiriyor. Doğum yapan annelere, çalışmadığı ve sigortalı olduğu süre boyunca tam 112 gün boyunca ödemeler yapılmaktadır. Bu ödemeler, annenin ve bebeğin sağlığına büyük bir katkı sağlamaktadır. Özellikle asgari ücretin yükselmesi, doğum yardımı miktarındaki artışla birleşerek anneler için olumlu bir gelişmedir.

Emzirme Ödeneği ile Ailelere Ek Destek

SGK, annelere doğum yardımı dışında emzirme ödeneği ile de destek sağlamaktadır. Emzirme ödeneği, doğum yapmış sigortalı kadınlara veya sigortalı olmayan eşlerinin doğum yapması halinde sigortalı erkeklere verilen bir ödeme türüdür. Ödeneğin miktarı, her bir çocuk için doğum anında yaşaması şartıyla (canlı doğum) doğum tarihinde geçerli olan tarife üzerinden belirlenmektedir.

Emzirme Ödeneği İçin Gereken Şartlar

Emzirme ödeneği alabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır:

– Hizmet akdiyle çalışan (4/a’lı) sigortalılar için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları priminin bildirilmiş olması gerekmektedir.

– Kendi adına ve hesabına çalışan (4/b’li) sigortalılar için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış ve genel sağlık sigortası primi dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçların ödenmiş olması gerekmektedir.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku