BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

SGK Duyurdu, EYT Maaşı ve Emekli Bayram İkramiyesi!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Nisan ayında emekli maaşı bağlanan ve Ramazan Bayramı ikramiyesi alamayanlar için ödeme tarihini açıkladı. SGK’nın yaptığı açıklamaya göre, ikramiyeler 9 Mayıs tarihinde ödenecek. Bu açıklama, emeklilerin merakla beklediği ikramiyelerin ne zaman ödeneceği sorusuna yanıt verdi. Emekli maaşlarını almaya başlayanların büyük bir bölümü, Ramazan Bayramı öncesi ikramiyelerini almıştı. Ancak bazı emekliler, Nisan ayında emekli maaşı bağlanmalarına rağmen bayram ikramiyelerini alamamıştı. SGK’nın son açıklaması, bu emeklilerin ikramiyelerinin yakın bir tarihte ödeneceği müjdesini verdi. Emekli maaşı alanların bayram ikramiyelerini alamamaları, geçmiş yıllarda da zaman zaman yaşanan bir sorundu. Ancak SGK, bu tür sorunların tekrar yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemeleri hakkında bir açıklama yaptı. 5510 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara, bayramın içinde bulunduğu ayda gelir ve aylık alma şartıyla, Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödemesi yapılmaktadır. SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı Mart ayı öncesinde gelir ve aylık almakta olanlar ile Mart ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlananların Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan 2023 tarih aralığında ödendi. Ancak Nisan ayı içerisinde gelir ve aylık bağlama işlemi sonuçlanan ve aylık başlangıç tarihi 30 Nisan öncesinde olan sigortalı ve hak sahiplerinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenecek. SGK’nın yapmış olduğu bu açıklama ile emeklilerin ikramiye ödemeleri hakkında detaylı bilgilendirme yapılmış oldu.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku