BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

SGK, Memurların Emeklilik Hesaplarında Değişikliğe Gitti: Borçlanma Süreleri Emeklilik Tarihini Öne Çekecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), memurların emeklilik hesaplarında önemli bir değişikliğe giderek, Ekim 2008’den sonra memur statüsünde sigortalı olanların askerlik, yurtdışı, öğrencilik gibi sürelerini borçlanmaları halinde bu sürelerin sigortalılığın başlangıç tarihini öne çekmesine olanak tanıyan bir düzenleme yaptı.

Daha önce, Ekim 2008’den sonra memur statüsünde sigortalı olanların borçlandıkları süreler, sigortalılığın başlangıç tarihini öne çekmiyordu. Ancak yapılan değişiklikle, bu süreler de emeklilik hesabında dikkate alınacak. Bu düzenlemeyle birlikte, 2008 öncesi sigorta başlangıcı olan memurların, 2008’den sonra memur statüsünde çalışmaya başlamaları durumunda, Ekim 2008’den önceki sürelerine yönelik yapacakları askerlik, öğrencilik, yurtdışı gibi hizmet borçlanmaları geçerli sayılacak.

Bu değişiklik sayesinde, 2008 öncesi sigorta başlangıcı olan ve borçlanma yapabilecek durumda olan memurlar, emeklilik tarihlerini öne çekebilecekler. Düzenleme, Ekim 2008’den sonra memur statüsünde çalışmaya başlayan ancak Ekim 2008’den önce de SSK, Bağ-Kur veya özel sandık kapsamında sigortalılığı bulunan memurları kapsayacak. Ancak, Ekim 2008’den sonra memur statüsünde çalışmaya başlayan ve ilk defa sigortalı oldukları tarih de Ekim 2008’den sonra olan memurları kapsamayacak.

Düzenleme, 15 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenleme sayesinde, memurlar borçlanma yaparak emeklilik tarihlerini öne çekerek, emeklilik maaşlarından daha fazla faydalanabilecekler.

Tepki Göster
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku