BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

SGK Uzmanı Ali Tezel Açıkladı “En Düşük Emekli Maaşı 25 Bin TL Olacaktı”

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, KRT’de yapılan bir röportajda, emekli maaşlarının 2008 yılında yapılan sistem değişikliği nedeniyle çok düşük kaldığını belirtti. Tezel’e göre, bu sistem değişikliği olmasaydı, bugün en düşük emekli maaşı 25 bin TL seviyesinde olabilirdi.

Tezel, 2008 yılı öncesi emekli maaşlarının daha yüksek olduğunu açıkladı. O dönemde bir emeklinin aylık brüt kazancının yüzde 70’ini emekli maaşı olarak aldığını belirten Tezel, ancak daha sonra yapılan değişiklikle bu oranın yüzde 28’e çekildiğini ifade etti.

Eski sistem devam etseydi, Tezel’e göre şu an en düşük emekli maaşı SSK emeklileri için 25 bin TL, Bağ-Kur emeklileri için ise 20 bin TL olacaktı. Bu değerlendirme, emekli maaşlarının 2008 yılından bu yana yaşanan değişikliklerin etkisini gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak’taki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında en düşük emekli maaşını 10 bin TL olarak açıklamıştı. Ancak Ali Tezel’in değerlendirmelerine göre, eski sistem devam etseydi bu rakam çok daha yüksek olabilirdi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku