BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

SGK Uzmanı Ali Tezel’den Emeklilere Seyyanen Zam Müjdesi! Net Rakamı Açıkladı

SGK Uzmanı Ali Tezel, emekli maaşlarına dair önemli bir açıklama yaparak, seyyanen zam müjdesini duyurdu. 14 milyon işçi, çiftçi, esnaf emeklisi ile dul, yetim ve sürekli iş göremezlik geliri alanların yaklaşık olarak 49.25% zam alacağı bu güncelleme, emeklilere ekonomik anlamda rahat bir nefes aldıracak. Ocak 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek bu zamla birlikte en düşük emekli aylığı 10 bin TL seviyesine yükselecek.

Bu güncelleme ile birlikte kök aylıklar da tekrar hesaplanacak. Örneğin, 6 bin 900 TL kök aylığına sahip bir emeklinin aylığı, yeni zamla birlikte 3 bin 398 TL artarak 10 bin 298 TL’ye ulaşacak. Aynı şekilde, kök aylığı 7.500 TL olan bir emeklinin aylığı da 3 bin 693 TL’lik farkla 11 bin 193 TL’ye çıkacak.

Ancak, 6 bin 700 TL ve altında kök aylığı maaşı alan 3 milyon emekli, bu düzenlemeden yararlanamayacak. Bu durum, birçok emeklinin seyyanen artış talebini gündeme getirdi. 8 bin TL üzerindeki emekli aylıklarına yapılacak seyyanen zammın, 15 bin TL olan açlık sınırını aşmayı hedeflediği belirtiliyor.

SGK Uzmanı Ali Tezel, canlı yayında yaptığı açıklamada, seyyanen zam olasılığına işaret ederek, “Seyyanen zammın gerçekleşmesi, mevcut iktidarın yerel seçimlere ve özellikle İstanbul’a verdiği öneme bağlı. Seyyanen zam konsepti, iktidar tarafından gündeme getirilmeli, bence bu oldukça olası. Geçen yıl memurlara verilen 8 bin TL civarındaki bir miktar olabilir.” dedi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku