BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Soğuk Kış Günlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elektrik Faturası Desteği

Kış mevsimiyle birlikte artan enerji tüketimi, vatandaşların elektrik faturalarında da yükselişe neden oluyor. Bu durum özellikle ihtiyaç sahibi aileleri olumsuz etkilerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan elektrik faturası desteği, soğuk günlerde bir nebze olsun rahatlama sağlıyor.

Destek Kapsamı ve Miktarları:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik elektrik faturası desteği sunuyor. Bu destek, 3294 ve 2022 sayılı Kanunlar kapsamında aylık olarak veriliyor. Destek miktarları, hane halkındaki kişi sayısına ve tüketilen elektrik miktarına göre değişiyor. Örneğin;

  • 1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık (75 kilovatsaat) 130,09 TL,
  • 3 kişilik muhtaç hanelere aylık (100 kilovatsaat) 173,46 TL,
  • 4 kişilik muhtaç hanelere aylık (125 kilovatsaat) 216,82 TL,
  • 5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık (150 kilovatsaat) 260,19 TL kadar destek sağlanıyor.

Başvuru ve Belgeler:

Destekten yararlanmak için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek bulunmuyor. Hak sahipleri, sadece Kimlik Kartı ve güncel elektrik faturası ile birlikte PTT şubesine başvuruda bulunabiliyor. Elektrik faturası yardımı süresiz olarak verilmekte olup, kişinin muhtaçlık kriterlerini taşıması durumunda kesintisiz olarak aylık desteği alması sağlanıyor.

Diğer Sosyal Yardımlar:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, elektrik faturası desteğinin yanı sıra yaşlı ve engelli aylıkları, evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri gibi birçok destek sunuyor. Bu desteklerden yararlanmak için ise bakanlığa başvuru yapılması gerekiyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku