BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Son Dakika: Emeklinin zamlı ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu

Emeklilere Zamlı Bayram İkramiyesi: Ödeme Tarihleri ve Detaylar

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, emeklilere yönelik bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasını içeriyordu. Bu düzenleme sonrasında, emeklilerin “Zamlı ikramiyeler ne zaman ödenecek?” sorusu gündeme geldi ve son bilgiler paylaşıldı.

Emekli İkramiyesi ne zaman yatacak?

Emeklilere yapılan açıklamalara göre, Ramazan Bayramı ikramiyeleri 1-9 Nisan tarihleri arasında, Kurban Bayramı ikramiyeleri ise 10-15 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılacak. Bu kapsamda, emeklilerin hesaplarına 3’er bin lira olmak üzere toplamda 6 bin lira yatırılacak.

Yapılan düzenleme ile birlikte, Ramazan ve Kurban bayramlarında ayrı ayrı ikramiye alacak olan emeklilerin yanı sıra, vefat eden sigortalıların yakınları ile dul ve yetim maaşı alanlar da hisseleri oranında ikramiye alacaklar.

Emekli ikramiyesine yönelik düzenlemenin mart ayının ilk haftasında Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor. Bu doğrultuda, Ramazan Bayramı öncesinde 1-9 Nisan tarihleri arasında ikramiyelerin hesaplara yatırılması planlanıyor. Kurban Bayramı içinse ödemelerin 10-15 Haziran tarihleri arasında yapılması öngörülüyor.

Emekli ikramiyesinden faydalanacak kişiler arasında, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bulunuyor.

Emekli İkramiyesi Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarda, emeklilere yapılacak zamlı ikramiyelerin 3 bin lira olacağını duyurmuştu. Bu düzenleme ile emeklilere verilecek ikramiyelerin artırılmasıyla, emeklilerin maddi durumlarının iyileştirilmesi ve bayramları daha mutlu geçirmeleri hedefleniyor.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku