BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Sosyal Yardımlara Dev Zam! Evde Bakım, SED, Engelli, 65 Yaş Aylığı, Dul ve Yetim Maaşına Ne Kadar Zam Yapıldı

Memur ve emekli maaşlarının zamları belli olduktan sonra, sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin ne kadar olacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamları yüzde 37,57 olarak belirlenirken, memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 zam yapıldı. Bu zam oranlarının netleşmesinin ardından, sosyal yardım ödemelerine gereken ilgi arttı.

Ocak 2024 Sosyal Yardım Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yakın bir zamanda memur maaş katsayısına bağlı olarak artan destek ödemeleri hakkında açıklama yapması bekleniyor. Bu süreçte, ortalama 3571 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar, SED yardımının ne kadar artacağını merak ediyorlar. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, memur maaşlarının yüzde 49,25 oranında artırılması beklendiği için sosyal ve ekonomik destek ödemesinin 5300 TL seviyesine kadar yükselebileceği tahmin ediliyor.

Aile Bakanlığı Ocak Ayı Sosyal Yardım Ödemeleri

Yapılacak olan zam sonucunda, evde bakım maaşı, yaşlı ve engelli aylıkları, sosyal ve ekonomik destek ödemeleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan diğer sosyal yardımların artması bekleniyor. Ancak, ocak ayında bu destek ödemelerinin hangi tarihte hesaplara yatırılacağı da büyük bir merak konusu. Bakanlık genellikle ay ortasında hak sahiplerine ödemeleri gerçekleştiriyordu ve 2024 yılında da aynı uygulamayı sürdürebilir. Bu doğrultuda, hane içindeki kişi başına düşen aylık gelire göre değişen aile destek paketi ödemelerinin 10 Ocak civarında, evde bakım maaşı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin ise 15 Ocak civarında vatandaşların hesaplarına yatırılması muhtemel görünüyor. Bilgilendirme metinleri ve resmi duyurular ise bakanlık internet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığıyla kamuoyuna iletilmeye devam edecek. Bu sayede vatandaşlar, sosyal yardımlarla ilgili güncel bilgilere kolayca ulaşabilecekler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku