BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Sosyal Yardımlara Yüzde 50 Zam! Engelli Aylığı, Evde Bakım Maaşı, Aile Destek Ödemesi, Yaşlı Aylığı Ne Kadar Oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelinde sosyal yardım ödemelerinde önemli bir artışa gidildiğini kamuoyuyla paylaştı. Göktaş, yaptığı açıklamada, yaşlı aylıklarından engelli aylıklarına, evde bakım yardımından sosyal ve ekonomik destek ödemelerine kadar geniş bir yelpazede yapılan bu artışların vatandaşlara büyük destek sağladığını vurguladı.

Sosyal Hizmet Modellerindeki Artışlar:
Bakan Göktaş, ocak ayındaki memur maaş katsayısı düzenlemesinin ardından sosyal hizmet modellerinde ücret düzenlemesine gidildiğini belirtti. Bu bağlamda “Türkiye Yüzyılı”nda tüm toplumu kapsayacak şekilde sosyal hizmet ve yardımların kapasitesini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Göktaş, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirme sözü verdi.

Sosyal Yardımlardaki Artışlar:
Bakan Göktaş, sosyal yardım ödemelerindeki artışları detaylandırarak açıkladı. Yaşlı aylıklarının 2.348 liradan 3.504 liraya yükseltildiğini, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşların aylıklarının 1.874 liradan 2.797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların aylıklarının ise 2.811 liradan 4.196 liraya çıkartıldığını duyurdu.

Bakan Göktaş, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığının da 1.874 liradan 2.797 TL’ye yükseldiğini açıkladı.

Evde Bakım Yardımı:
Geçen yıl toplamda 116,2 milyar lira “Evde Bakım Yardımı” yapıldığını belirten Göktaş, bu yardımın ocak-temmuz dönemi için 5 bin 97 liradan 7 bin 608 liraya çıkartıldığını ifade etti. Göktaş, bu yardımın aylık ortalama 560 bin engelli vatandaşa ulaştığını vurguladı.

Sosyal ve Ekonomik Destek:
Çocukların aile yanında desteklenmesi ilkesini benimseyen Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti sunulduğunu söyledi. SED’e yönelik ekonomik destek tutarlarında da düzenlemeye gidildiğini belirten Göktaş, çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttiklerini açıkladı. Ayrıca, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkartıldığını ifade etti.

Adil Hizmet Prensibi:
Bakan Göktaş, bireyin, ailenin ve toplumsal değerlerin korunmasına, güçlendirilmesine ve geliştirilmesine yönelik bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri uygulamaya devam edeceklerini belirtti. Dezavantajlı durumdaki bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Yapılan yeni düzenleme sonrasında şubat ayından itibaren sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinin artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını da sözlerine ekledi.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku