BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

Sosyal Yardımlara Yüzde 50 Zam! Evde Bakım, Aile Destek, 65 Yaş, Dul ve Yetim Aylığı Ne Kadar Oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım ödemelerine yapılacak zam oranları ve zamlı destek ödemelerinin hangi tarihlerde gerçekleştirileceği merak konusu. 2023 yılının son günlerinde ve 2024 yılının başında, milyonlarca çalışan ve emekli vatandaş, resmi makamlardan gelecek açıklamaları bekliyor. Aralık ayında asgari ücretteki yüzde 49’luk artışla birlikte, memur ve emekli maaşlarına dair daha net bir tablo ortaya çıktı. Bu nedenle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın toplumun farklı kesimlerine sunduğu destek ödemelerine ilişkin araştırmalar hız kazandı.

Sosyal yardım ödemeleri, memur maaş katsayısına göre altı ayda bir güncelleniyor. 2024 yılının ilk günlerinde de destek ödemelerinin tutarları merak ediliyor. Memur maaşlarındaki yüzde 49,25’lik artış nedeniyle 65 yaş aylığı 3504 TL’ye, evde bakım desteği 7607 TL’ye, engelli aylığı yüzde 40 ile 69 arasında engelli bulunanlara 2797 TL, yüzde 70 ve üzeri engeli bulunanlara ise 4196 TL olarak verilecek. Ancak aile destek programı ödemelerine ilişkin henüz bir açıklama yapılmış değil.

Zamlı sosyal yardım ödemelerinin hangi tarihten itibaren yapılacağı da merak ediliyor. Bakanlık henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmamış olsa da, zamlı ödemelerin şubat ayından itibaren verileceği düşünülüyor. Genellikle ay ortasında yapılan ödemeler, 2024 yılında da aynı şekilde gerçekleşecektir. Bakanlık, zamlı ödemelerin tarihleri konusunda bilgi verdiğinde, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna duyuru yapacaktır. Bu sayede vatandaşlar, güncel bilgilere kolayca erişebilirler.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku