BUZDAĞI HABER
Güncel ve son dakika haberlerin adresi

“Staj başlangıcı 52 hafta öne çekiliyor”

Staj ve çıraklık sigortası mağduru olanlar için beklenen haber geldi. Son dakika müjdesiyle birlikte staj ve çıraklık mağdurları, emeklilik haklarına daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşma fırsatına kavuşacaklar. EYT’den kapsam dışı bırakılan staj ve çıraklık mağdurları için emekli olma yolları netleşiyor. Yeni düzenleme ile staj başlangıcı tam 52 hafta öne çekilecek. İşte staj ve çıraklık mağdurlarının erken emeklilik hakkı ve detayları:

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları İçin Yeni Düzenleme Yolda

EYT’den kapsam dışı bırakılan staj ve çıraklık sigortası sahipleri için sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Uzun bir süredir hükümetten beklenen yeni düzenleme nihayet geliyor ve staj başlangıcı geri çekmenin formülü bulundu. Bu formülü uygulayan staj ve çıraklık mağdurları, staj başlangıcını tam 52 hafta öne çekebilecekler.

Staj ve Çıraklık Mağdurları Nasıl Erken Emekli Olacak?

Yeni düzenleme ile staj ve çıraklık sigortası mağdurları, erken emekli olma hakkına sahip olacaklar. Bu düzenleme sayesinde staj başlangıcı 52 hafta öne çekilerek, EYT’yi kaçıranlar da erken emeklilik için dilekçe verebilecekler.

Malulen ve Kısmi Emeklilik İmkanı

Yeni emeklilik düzenlemesi ile birlikte malulen ve kısmi emeklilik şartları da esnetilecek. Bu sayede staj ve çıraklık sigortası mağdurları için yeniden erken emeklilik kapısı aralanmış olacak. Detaylar Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından netleşecek. Ancak uzmanlara göre staj ve çıraklık mağdurlarına erken emeklilik imkanı en geç Ocak ayında sunulacak. Tahminlere göre yaklaşık 250 bin kişi bu imkandan faydalanabilecek ve EYT kapsamına girecek. Son dakika gelişmelerini takip etmeye devam edin.

Tepki Göster
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
yorum Yap

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku